Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Copa del Rey: FC Barcelona – Real Madrid

Copa del Rey: FC Barcelona – Real Madrid

In de halve finale van de Copa del Rey wordt woensdag 5 april de return FC Barcelona – Real Madrid gespeeld! Wie gaat er door naar de finale van de Spaanse beker? Lukt het Barcelona om voor eigen publiek die finaleplaats veilig te stellen of scoort Real Madrid dat ticket door in Camp Nou te zegevieren? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken FC Barcelona – Real Madrid

Het wordt alweer de vijfde editie van EL Clásico in dit lopende voetbalseizoen. Na de twee competitieduels en het treffen tijdens de Supercopa speelden de aartsrivalen begin maart in de heenwedstrijd in Estadio Bernabeu. FC Barcelona won met 0-1. Matchwinner werd Éder Militão van Real Madrid die dankzij een eigen goal de eindstand bepaalde.

In de aanloop naar deze return speelde FC Barcelona afgelopen weekeinde tegen La Liga hekkensluiter Elche. Topschutter Robert Lewandowski keerde terug in de basis en was direct goed voor twee goals. Eindstand: 0-4.

Real Madrid deed er tegen Real Valladolid nog een schepje bovenop door met 6-0 te winnen. Grote man aan Madrileense kant was Karim Benzema. De Fransman scoorde drie keer in zeven minuten en is dus in topvorm!

Xavi Hernandez: “Real Madrid zorgde zelf dat wij met 0-1 wonnen”

FC Barcelona zegevierde in de heenmatch in Madrid met 0-1 van Real Madrid, maar FC Barcelona coach Xavi Hernandez is er nog niet gerust op dat de strijd om een finaleplaats gestreden is. “We zijn niet trots op ons spel in Madrid, maar Real liet ons geen keuze. We moesten zo spelen en hebben daarmee een 0-1 overwinning behaald. Ze hebben ons de hele tijd onder druk gezet”, zegt de coach van de Catalanen.

“Real Madrid met ons eigen spel verslaan”

De coach weet ook wat zijn team waard is in eigen Camp Nou en panikeert niet voor de match van deze woensdag. “Normaal spelen we beter en hebben we minder balverlies. Maar in de return zullen wij meer ons eigen spel kunnen spelen. Daarmee kunnen we Real Madrid ook verslaan”, aldus Barca coach Xavi.

Carlo Ancelotti: “Lastig om controle te hebben op FC Barcelona”

Real Madrid moet woensdag aan de bak in Camp Nou. De ploeg van Rode Duivels Thibaut Courtois en Eden Hazard moeten de 0-1 achterstand zien goed te maken. Coach Carlo Ancelotti gelooft in een finaleplaats voor zijn team. “We hebben in de heenwedstrijd goed gespeeld, met veel intensiteit en veel druk naar voren. We hebben gepresteerd zoals we wilden, alleen dan zonder te scoren. Het is lastig om zo de controle te hebben tegen Barcelona”, zegt coach Ancelotti.

“Barcelona kan niet zo verdedigend spelen voor eigen publiek”

De Italiaanse coach ziet kansen genoeg voor zijn ploeg om FC Barcelona dit keer wel te verslaan. “Dat Barcelona zoveel balbezit had, is positief, want dat biedt kansen voor deze return. Als we dan weer met deze intensiteit spelen, zullen we nog meer kansen krijgen. Want Barcelona kan niet zo verdedigend spelen in Camp Nou”, besluit de coach van Los Blancos zijn vooruitblik op El Clásico.

Wanneer is FC Barcelona – Real Madrid

De kraker FC Barcelona – Real Madrid wordt op woensdag 5 april 2023 gespeeld en begint om 21:00 uur in Estadio Camp Nou gelegen in de Catalaanse hoofdstad Barcelona.

Welk team gaat naar de finale en maakt na morgen nog steeds kans om de Spaanse beker te winnen? Barcelona is zo goed als zeker van de landstitel en dus zal Real er alles aan doen om deze prijs te pakken! Mis niks van de Spaanse bekeractie via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar jij altijd op de eerste rij zit!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie