Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nacompetitie Eredivisie: FC Emmen – Almere City

Nacompetitie Eredivisie: FC Emmen – Almere City

Zondag 11 juni vallen de laatste beslissingen van dit Eredivisie seizoen. In Emmen staat het promotie – degradatie duel FC Emmen – Almere City op het programma. De Almeerse formatie nam dinsdagavond in haar eigen stadion een 2-0 voorsprong. Lukt het de Flevolandse club om te promoveren of redt FC Emmen alsnog haar Eredivisieschap voor komend seizoen? Sporttribune blikt vooruit op FC Emmen – Almere City.

Statistieken FC Emmen – Almere City

De wedstrijd van dinsdag in het Yanmar stadion begon met fel spel van beide kanten. Dat leverde in de eerste helft geen goals, maar alleen gele kaarten op. Pena (Almere City), Burnet (FC Emmen) en Smeets (Almere City) ontvingen van scheidsrechter Danny Makkelie de gele prent.

In de tweede helft zou Lance Duijvenstijn van Almere City FC zich ontpoppen als de held van Flevoland. Met twee treffers in de 66e en 77e minuut zorgde hij ervoor dat de fans in het Yanmar stadion uit hun dak gingen.

Dick Lukkien (trainer FC Emmen): “Dit tweeluik is nog niet gespeeld”

Uiteraard is FC Emmen trainer Dick Lukkien teleurgesteld na de 2-0 nederlaag in Almere. Maar van opgeven wil hij absoluut nog niets weten. “Dit is een tik op de kin. Dan ga je even neer, 8 tellen, maar dan sta je weer op”, zo begint Lukkien. “Ik ben teleurgesteld in wat wij hebben gedaan, ik ben daar zelf ook onderdeel van. Alleen: er is geen tijd om te rouwen. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Zij hebben een mooie uitgangspositie verworven, maar ik zeg je: dit tweeluik is nog niet gespeeld.”

Stunten

Lukkien hoopt dus nog altijd op een stunt aan De Oude Meerdijk. “Het is nu zaak om richting zondag de accu weer volledig op te laden. En goed na te denken hoe we dat gaan doen en met wie we dat gaan doen. Daar hebben we vijf dagen voor, dat scheelt. Het is een thuiswedstrijd, dat scheelt ook. We zijn teleurgesteld, maar we moeten ons nu klaarmaken.”

Alex Pastoor (trainer Almere City): “FC Emmen zal de messen gaan slijpen zondag”

In Almere is men hoopvol gestemd na de even mooie als verrassende 2-0 overwinning op FC Emmen. Trainer Alex Pastoor verwacht dat zijn ploeg zich in de uitwedstrijd op Drentse bodem ook staande kan houden, maar houdt ook rekening met een heet avondje. “Ik heb heel veel vertrouwen in de mensen met wie we werken en dat ze doen wat er gevraagd wordt, maar ik ga ervanuit dat Emmen de messen zal slijpen. En in deze vier dagen gaan wij ook even onze eigen messen weer slijpen.”

Leeuwenhart

De 2-0 zege kwam volgens Pastoor tot stand doordat zijn ploeg volle bak ging en dat betaalde zich uit. “Ik heb er geweldig van genoten”, aldus Pastoor bij ESPN. “Ik vind dat ze met verstand hebben gespeeld, maar ook met een leeuwenhart. Van zulke teams ben ik echt heel graag trainer. Daar ben ik erg trots op.”

Wanneer is FC Emmen – Almere City FC

De return in deze finale van de Eredivisie nacompetitie wordt op zondag 11 juni gespeeld aan De Oude Meerdijk te Emmen. Wie mag ze na dit duel op Drentse bodem Eredivisionist noemen? Wordt het Almere City dat een mooie voorgift heeft of trekt toch FC Emmen met steun van de eigen fans aan het langste eind?

Volg het vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar je dagelijkse nieuwe voorbeschouwingen en reacties van de hoofdpersonen zelf kunt lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie