Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie voetbal: FC Groningen – FC Twente

Eredivisie voetbal: FC Groningen – FC Twente

De twintigste speelronde in de Eredivisie wordt afgesloten met de wedstrijd FC Groningen – FC Twente. In stadion Euroborg gaat de thuisploeg proberen door een zege de laatste plaats te verlaten. De bezoekers uit Enschede hebben juist drie punten nodig om de topploegen bij te benen. Sporttribune.nl blikt vooruit op het competitieduel Groningen – Twente.

Statistieken FC Groningen – FC Twente

De Groningers staan sinds de vorige speelronde helemaal onderin omdat ze toen verloren van FC Volendam. De eindstand in de degradatieduel was 3-2 in het voordeel van de club uit Volendam. Groningen heeft nu al acht Eredivisiewedstrijden op rij verloren. De laatste zege? De 4-2 overwinning op PSV!

FC Twente staat keurig vijfde en draait een fantastisch seizoen. Afgelopen weekend pakte het tegen koploper Feyenoord een punt door in de Grolsch Veste met 1-1 gelijk te spelen.

FC Groningen ontslaat algemeen directeur

Bovenop alle ellende bij de Trots van het Noorden kwam deze week het nieuws over het ontslag van algemeen directeur Mark Jan Fledderus. Voor trainer Dennis van der Ree opnieuw een zware klap in een toch moeilijk seizoen. “Vanzelfsprekend heeft een dergelijke beslissing als het beรซindigen van de samenwerking met een directe collega impact. Het is altijd vervelend wanneer je afscheid moet nemen van mensen. Maar wij moeten ons richten op aankomende zondag. We moeten door en gaan door.โ€

Van der Ree hoopt op een vol Euroborg tegen FC Twente. “Er is รฉรฉn doel en om dat te bereiken, hebben we alles en iedereen als รฉรฉn blok achter de ploeg nodig.”

Twente trainer Ron Jans: โ€œWe weten wat we tegen FC Groningen moeten doenโ€

FC Twente gaat zondag op bezoek bij de hekkensluiter van de competitie, maar trainer Ron Jans zegt dat weinig. De trainer focust zich alleen op zijn eigen team. โ€œWe delen de week op in stukjes. Brokje voor brokje, wedstrijd voor wedstrijd en dan zien we wel na elk duel waar we staan. We willen helemaal niet naar beneden kijken. We weten wat we tegen FC Groningen moeten doen. Drie punten pakken en dat zal lastig genoeg zijn, want zij hebben de punten ook hard nodigโ€, zo vertelt trainer Jans op het clubkanaal.

Voor ons gaat het erom dat wij zondag laten zien wat wij kunnen. FC Groningen heeft de kwaliteiten om in de Eredivisie te spelen en ik hoop dat ze punten gaan pakken dit seizoen, maar niet dit weekend.โ€

Tijdens de laatste dagen dat de transfermarkt open was, verwelkomde FC Groningen begin deze week enkele nieuwkomers in de selectie. โ€œVoor Groningen zal het weer een nieuwe kans zijn zondag voor eigen publiekโ€, vervolgt Jans. โ€œBij tegenslagen zal hun vertrouwen kwetsbaar zijn.โ€

Wanneer is FC Groningen – FC Twente

De Eredivisie wedstrijd FC Groningen โ€“ FC Twente wordt gespeeld op zondag 5 februari om 16:45 uur in Stadion de Euroborg te Groningen.

Volg al het nieuws over het voetbal in de Eredivisie, de degradatiestrijd van Groningen en de drang naar de top bij FC Twente vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie