Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Speelronde 16 Eredivisie: FC Groningen – Feyenoord

Speelronde 16 Eredivisie: FC Groningen – Feyenoord

In speelronde 16 van de Nederlandse Eredivisie staat onder meer het duel FC Groningen – Feyenoord op het menu. FC Groningen maakte midweeks een dramatisch optreden in de KNVB beker mee. De Groenwitten werden door de amateurs van Spakenburg uit het bekertoernooi geknikkerd. Feyenoord won van PEC Zwolle en ging wel door en begint dit duel bovendien als koploper van de Eredivisie! Sporttribune blikt vooruit op Groningen – Feyenoord.

Statistieken FC Groningen – Feyenoord

De meest opvallende statistieken bij dit duel zijn de vier gelijke spelen die er in de afgelopen vijf onderlinge duels vielen op te tekenen. De enige keer dat er een winnaar van het veld afliep, was op 8 november 2020 toen Feyenoord in de eigen Kuip met 2-0 won.

Daarna werden er nog drie duels tussen Groningen en Feyenoord afgewerkt, die allen dus onbeslist eindigde. Afgelopen seizoen werd Groningen – Feyenoord afgefloten bij een 1-1 stand.

Dennis van der Ree: “Teleurstelling van ons afspelen tegen Feyenoord”

FC Groningen –  Feyenoord is de laatste wedstrijd van speelronde zestien in de Eredivisie. De ploeg van de nieuwe trainer Dennis van der Ree is er klaar voor om de Rotterdammers te gaan ontmoeten. “Ik kijk hartstikke uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord”, zegt trainer Van der Ree die vertrouwen heeft in een goed resultaat tegen de koploper van de Eredivisie. “Het dubbeltje moet de goede kant op vallen. We staan waar we staan, dat is duidelijk. Er mag zeker wat bij, maar dat moet dan echt kwaliteit zijn. Ik heb niets aan jongens in de breedte. We moeten de teleurstelling heel snel een plek geven. Een goed resultaat tegen Feyenoord zou daar zeker bij helpen.”

Arne Slot: “Scherp zijn tegen FC Groningen”

Feyenoord heeft sinds 2017 niet meer gewonnen in de Euroborg van FC Groningen. Ook trainer Arne Slot weet hoe lastig het is om drie punten te pakken in Groningen. “FC Groningen is vaak goed en succesvol in grote wedstrijden. We moeten zondag continu scherp zijn”, zegt de trainer van de Rotterdamse ploeg die het zondag zonder David Hancko zal moeten doen. “We zullen moeten onderzoeken wat er precies aan de hand is, maar ik zag wel dat hij dusdanig veel pijn had, dat het niet heel fijn met hem ging. Ik zal een speler uit de beloften erbij moeten halen, want ik heb geen verdedigers meer over nu.”

Wanneer is FC Groningen – Feyenoord Rotterdam

De wedstrijd FC Groningen – Feyenoord zal op zondag 15 januari worden gespeeld. De ploegen zullen om 16:45 uur aftrappen in Stadion Euroborg. Gaat Groningen zich herstellen van de bekernederlaag? En kan Feyenoord de concurrentie ook na deze speelronde voorblijven en de nieuwe week ingaan als koploper?

Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar jij dagelijks kan plaatsnemen op je eigen virtuele stadionstoeltje voor heerlijke voorbeschouwingen op topduels in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie