Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Derby van het Noorden: FC Groningen – sc Heerenveen

Derby van het Noorden: FC Groningen – sc Heerenveen

De Derby van het Noorden wordt zondag 19 maart in Euroborg gespeeld. FC Groningen ontvangt in stadion Euroborg de Friese club sc Heerenveen. Een strijd die altijd voor extra energie en inzet zorgt. Zowel op het veld als op de tribunes. Sporttribune blikt vooruit op de derby van het Noorden: FC Groningen – sc Heerenveen!

Statistieken FC Groningen – sc Heerenveen

Begin dit jaar werd deze derby in het Abe Lenstra stadion afgewerkt. Thuisploeg sc Heereveen trok toen aan het langste eind. Na een zinderend duel eindigde Heerenveen – Groningen toen in 3-1.

Afgelopen weekend hadden beide clubs uit het noorden een zware kluif aan hun tegenstanders. Groningen ging op bezoek bij AZ en gaf prima partij. Het verloor, maar slechts met 1-0. Ook Heerenveen deed het goed. Na een slecht begin tegen Ajax wist het zich terug te knokken van 0-3 naar 2-4.

Dennis van de Ree (FC Groningen): “Derby tegen Heerenveen motiveert altijd”

Thuisploeg Groningen moet deze derby eigenlijk winnen om uit de problemen te komen. Maar gemakkelijk wordt dat niet, want Heerenveen zal op en top gemotiveerd in Groningen arriveren. Toch houdt trainer Dennis van der Ree de moed erin: “Ik denk dat wij het nog gaan redden dit seizoen. Dat is een gedurfde uitspraak nu wel zeventiende staan, maar als ik kijk naar de stappen die we maken als team, de rol die de nieuwe spelers pakken, dan zie ik echt een omslag. Dat geeft mij de overtuiging dat we genoeg punten gaan pakken. En in de derby tegen sc Heerenveen is er aan motivatie sowieso nooit gebrek. Ik merk nu al dat de spanning oploopt.”

Kees van Wonderen (sc Heerenveen): ‘Vertrouwen op goed resultaat”

Ook voor sc Heerenveen is winnen in de derby een must, want als ze de play-offs willen halen moeten er snel punten gepakt worden. Trainer Kees van Wonderen is er klaar voor, heeft goed getraind deze week op diverse systemen en kan Groningen dus op meerdere manieren bestrijden: “We moeten deze lijn doortrekken. In het huidige voetbal moet je meerder systemen kunnen spelen. Wij hebben wedstrijden gehad dat we veel te voorzichtig hebben gespeeld en veel terug speelden. Maar na een wedstrijd of tien zijn we naar 4-3-3 gegaan. Dan kom je anders op het veld te staan. Met de spelers die we erbij hebben gekregen, hebben we meer bezetting op de zijkant. Ons spel en die ontwikkeling die ik op het veld zie, geeft mij het vertrouwen dat we tegen FC Groningen een goed resultaat kunnen behalen, want we moeten onze ontwikkeling wel vertaald zien in resultaten.”

Wanneer is FC Groningen – sc Heerenveen

De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – sc Heerenveen wordt op zondag 19 maart gespeeld in stadion Euroborg in Groningen. De derby van het Noorden zal daar om 12:15 uur van start gaan. Het duel wordt geleid door scheidsrechter Gözübüyük.

Volg het duel tussen de nummer tien (Heerenveen) en zeventien (Groningen) vanaf de eerste stadionrij via Sporttribune.nl. Het voetbalnieuws platform waar je alles leest over Heerenveen, Groningen en de Nederlandse Eredivisie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie