Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europe Conference League: FC Twente – Fiorentina

UEFA Europe Conference League: FC Twente – Fiorentina

De Grolsch Veste in Enschede is op donderdag 25 augustus het decor voor de return in de play-offs van de UEFA Europe Conference League tussen FC Twente en Fiorentina. De club uit Enschede moet winnen om zich te plaatsen voor de groepsfase. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken FC Twente – Fiorentina

Het wordt het allereerste bezoek ooit van Fiorentina aan Enschede. Beide clubs speelden namelijk nooit eerder tegen elkaar. Vorige week was in Florence de eerste ontmoeting tussen de Serie A formatie en de Eredivisie club.

Het duel eindigden in een 2-1 zege voor de Italianen. Het werd al snel 1-0 doordat Gonzalez al na twee minuten het net achter FC Twente doelman Lars Unnerstall wist te werken. Na iets meer dan een half uur spelen, werd het dankzij Cabral zelfs 2-0. Een deceptie leek in de maak.

FC Twente herstelde zich echter knap, hield stand tegen Fiorentina en wist via een goal van de Tsjech Václav Černý zich zelfs terug te knokken naar 2-1. Omdat er in het restant van dit heenduel niet meer gescoord werd, is dit ook de uitgangspositie voor de return van aanstaande donderdag in Enschede.

FC Twente trainer Ron Jans: “De tweede helft in Florence geeft ons veel vertrouwen”

FC Twente trainer Ron Jans ziet na de kleine nederlaag in Florence kansen om het in de Grolsch Veste dusdanig om te draaien dat de Tukkers straks de koker van de Conference League groepsfase loting in kan gaan. “De tweede helft geeft ons heel veel vertrouwen. En donderdag zal ons stadion volledig uitverkocht zijn”, refereert de oefenmeester aan de steun van de Twente-fans.

Robin Propper: “We moeten en willen de poulefase halen, dan moeten we gewoon winnen en daar gaan we vol voor”

Ook aanvoerder Robin Propper gaat de thuiswedstrijd met volle moed tegemoet. “Ik hoop dat het dan andersom is en dat wij Fiorentina kunnen pakken. We moeten en willen de poulefase halen, dan moeten we gewoon winnen en daar gaan we vol voor.”

Fans

Daarbij rekent ook Propper op de fanatieke aanhang van de Twentse formatie: “Dit is een thuiswedstrijd die we met volle moed tegemoet gaan. Zeker ook met de fans achter ons.”

Wanneer is FC Twente – Fiorentina

De Conference League play-off return FC Twente – Fiorentina wordt op donderdag 25 augustus gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. De aftrap zal al om 19:00 uur worden verricht. Wees er dus op tijd bij om te volgen hoe deze spannende confrontatie gaat aflopen.

Dagelijks voetbalnieuws lezen? Check onze website en zit op de eerste rang bij het heetste online voetbalnieuws over de Conference League, FC Twente en alle andere clubs uit het nationale en internationale voetbal.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie