Momenteel jij en 107 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Twente – Go Ahead Eagles

Eredivisie: FC Twente – Go Ahead Eagles

In speelronde dertien van de Eredivisie speelt FC Twente thuis tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. In deze Overijsselse derby zijn de belangen altijd net iets groter dan in andere competitiewedstrijden. Beide clubs willen absoluut winnen. Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – Go Ahead.

Statistieken FC Twente – Go Ahead Eagles

De laatste keer dat deze provinciale derby op het programma stond, was op 20 februari van dit jaar. De punten werden toen netjes gedeeld: 2-2. Afgelopen seizoen pakte Twente wรฉl drie punten toen het op bezoek ging bij de Eagles in Deventer. Dat duel eindigde in 1-2. Dit seizoen speelden beide teams nog niet tegen elkaar.

Vorige week pakten zowel Twente als de Eagles drie punten. De Tukkers deden dat door RKC met 3-0 te verslaan en GAE won met 3-1 van Excelsior uit Rotterdam. Hierdoor is Twente nu vierde met 25 punten en staat de ploeg uit Deventer tiende met 13 punten.

Ron Jans (trainer FC Twente): “Go Ahead heeft meerdere wapens”

FC Twente trainer Ron Jans gaf eerder deze week aan in 2024 te willen stoppen als trainer. Het wordt dan 65. Maar het heilige vuur brand nog altijd bij de hoofdcoach van de Tukkers en dus is zondag tegen Go Ahead Eagles weer een moment om te gaan vlammen. Al is de tegenstander best pittig, zo stelt Jans. “Go Ahead heeft een team met verschillende wapens. Dus daar moeten we voor oppassen.”

Bevestigen

FC Twente zat even in een mindere vorm, maar de ploeg van trainer Jans won de laatste twee Eredivisie duels en kijkt al uit naar de wedstrijd tegen GAE in de Grolsch veste. โ€œIk ben blij met de voetballende prestaties van Twente en ook als het tegenzit, dan knokken we ons vaak goed terug. Tegen Go Ahead hebben we de kans om te bevestigen dat we weer op de goede weg zitten. Ik hoop dat het publiek ook weer gaat genieten tegen Go Ahead en als wij winnen, dan genieten wij op de bank ook mee.โ€

Renรฉ Hake (trainer Go Ahead Eagles): “Weer eentje om naar uit te kijken”

Ook in Deventer is de wil om te winnen groot. Trainer Renรฉ Hake kijkt dan ook uit naar de ontmoeting met de provinciegenoot en wil zich graag meten met de huidige nummer vier in de Eredivisie. “Als we deze lijn doortrekken, dan wordt de wedstrijd tegen Twente er ook weer eentje om naar uit te kijken voor ons en onze supporters.”

Linker rijtje

Met de winterstop in zicht kan GAE zomaar in het linker rijtje de kerstdagen ingaan. Iets wat vooraf weinigen voorspeld zullen hebben. Hakรฉ blijft echter nuchter: “We maken duidelijk stappen als ploeg, maar we zijn er nog lang niet. Tegen Excelsior waren we alweer beter dan de week ervoor en zag ik dat het team ook goed reageerde op de tegengoal. Excelsior is daarna niet meer gevaarlijk geweest. Dat geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd bij Twente.”

Wanneer is FC Twente – RKC Waalwijk

Het Eredivisieduel FC Twente – RKC Waalwijk wordt op zondag 6 november gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Beide ploegen trappen om 14:30 uur af.

Volg al het sport- en voetbalnieuws vanaf de eerste rij via het online nieuwsplatform Sporttribune.nl en lees vanaf je eigen virtuele stadionstoeltje alles over de Eredivisie, FC Twente en RKC Waalwijk.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie