Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europe Conference League: FC Twente – Hammarby IF

UEFA Europe Conference League: FC Twente – Hammarby IF

Voor FC Twente begint het voetbalseizoen al in juli. De club uit Enschede moet direct flink aan de bak, want tegen het Zweedse Hammarby IF wordt er op donderdag 27 juli gestreden voor een ticket richting de volgende ronde van de UEFA Conference League. Wie blijft er na deze dubbele Nederland – Zweden confrontatie nog in de race voor een plekje in de groepsfase van de Conference League? Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – Hammarby IF.

Statistieken FC Twente – Hammarby IF

Het zal de doorgewinterde voetbalvolger niet verbazen dat beide clubs elkaar nog niet eerder troffen op het internationale voetbalpodium. Voor FC Twente is het zoals gezegd de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Voor Hammarby IF geldt dat niet. De Zweedse competitie is immers in volle gang. Afgelopen weekend werd er tegen IF Brommapojkarna gespeeld. Hammarby IF verloor met 1-0.

FC Twente speelde in de voorbereiding wel enkele oefenwedstrijden. Het begon deze oefencampagne tegen een andere Scandinavische club: Odense BK. En dat leverde een zevenklapper op: 1-7 winst voor Twente. Afgelopen week stonden de Tukkers tegenover het Duitse Schalke ’04. De ploeg uit Gelsenkirchen bood beduidend meer tegenstand. Het duel eindigde in de 2-2.

Joseph Oosting: โ€œWe zullen direct scherp moeten zijnโ€

Voor de nieuwe FC Twente trainer Joseph Oosting staat er aanstaande donderdag direct een Europese voetbalwedstrijd op het programma. Het Zweedse Hammarby IF komt naar Enschede in de kwalificatieronde van de Europe Conference League. De trainer van de Tukkers verwacht dat zijn team er klaar voor is. โ€œHet is constant balanceren en hopen dat we fit blijven. Fysiek zal het pittig worden, maar voetbaltechnisch en tactisch kijk ik naar de Europese wedstrijden uit. Ik heb ook al naar Hammarby gekeken, en wat we dan nodig hebben. We zullen direct scherp moeten zijn en thuis een voorsprong pakken om daar niet in problemen te komenโ€ vertelt Oosting op de clubkanalen van FC Twente.

โ€œHet piept en kraakt in de goede zin van het woordโ€

Tijdens de afgelopen oefencampagne van FC Twente zag trainer Oosting zijn team groeien tot een niveau dat goed genoeg zou moeten zijn om deze ronde in de UEFA Conference League te overleven. โ€œIk ben tevreden over datgene wat we hebben gedaan, vandaar die glimlach op mijn gezicht. Door die vroege wedstrijd tegen Hammarby proberen we de grens op te zoeken van wat kan. Het piept en kraakt in de goede zin van het woordโ€, vertelt Oosting die het stokje van trainer Ron Jans vanaf dit seizoen heeft overgenomen in Enschede.

Wanneer is FC Twente – Hammarby IF

Het UEFA Europe Conference League duel FC Twente – Hammarby IF wordt op donderdag 27 juli gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Het uitverkochte stadion zal om exact 20:00 uur getuigen zijn van de aftrap.

Mis niks van de wedstrijden die de Nederlandse clubs spelen in Europa en volg Sporttribune.nl om vanaf de eerste rang voorbeschouwingen mee te krijgen van de duels van het nieuwe voetbalseizoen 2023 – 2024.

De winnaar van FC Twente – Hammarby IF speelt tegen de winnaar van het duel Kecskemeti – Riga FC. Speeldata zijn 10 en 17 augustus.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie