Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League: FC Twente – Riga FC

UEFA Conference League: FC Twente – Riga FC

In de Grolsch Veste te Enschede speelt FC Twente op donderdag 10 augustus het heenduel in de derde voorronde van de UEFA Conference League De Tukkers spelen dus eerst thuis en zullen in eigen stadion moeten proberen een flinke marge op te bouwen, zodat de reis naar Letland volgende week zonder stress kan plaatsvinden. Sporttribune.nl blikt vooruit op FC Twente – Riga FC.

Statistieken FC Twente – Riga FC

Beide clubs kennen elkaar nog niet van een onderling duel. Dat zal dus waarschijnlijk wel even aftasten worden komende donderdag. Als we de statistieken bekijken, dan richten we ons bij dit duel met name op de laatste gespeelde wedstrijden van beide clubs. Daaruit kan veel worden afgeleid van de vorm waarmee ze dit duel ingaan.

De competitie in Letland is momenteel al 25 speelronden oud. Riga FC won afgelopen weekend in de Optibet Virsliga met 1-5 van Super Nova en verstevigde daarmee haar koppositie in de hoogste voetbalcompetitie van Letland.

FC Twente begint komend weekeinde aan de competitie met een uitwedstrijd bij promovendus Almere City FC. De Tukkers moesten al wel in de tweede voorronde van dit Conference League toernooi in actie komen. Het Zweedse Hammarby IF bleek een harde noot om te kraken. Na verlenging ging FC Twente alsnog door naar deze derde voorronde. Het was – natuurlijk – Sem Steijn die de verlossende treffer maakte.

Joseph Oosting (trainer FC Twente): “Voorzichtig zijn om Riga FC als zwakke tegenstander te zien”

FC Twente kreeg dit seizoen in de persoon van Joseph Oosting een opvolger voor Ron Jans, die de afgelopen seizoenen veel successen boekte in Enschede. Oosting begon het seizoen goed met een 1-0 zege op Hammarby IF, maar uit in Zweden werd het toch nog behoorlijk lastig voor de Tukkers. De hoofdtrainer van Twente is in zijn vooruitblik dan ook voorzichtig: “Ik vind dat we voorzichtig moeten zijn om Riga als een zwakke tegenstander te zien. Laten we morgen eerst maar spelen, het is bovendien een ontmoeting over twee wedstrijden.”

“Riga loert op de omschakeling”

Oosting zal het donderdag zonder goudhaantje Steijn moeten doen. Hij raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen Hammarby. De daar opgelopen enkelblessure zorgt ervoor dat Riga voor hem nog te vroeg komt. Oosting weet dus dat de klus donderdag zonder hem geklaard moet worden. “Ze loeren veel op de omschakeling en gebruiken de lange bal. Daar zijn we dus op voorbereid. Het wordt voor ons ook een wedstrijd waarin we als ploeg de volgende stap kunnen zetten”, zo besluit Oosting.

Wanneer is FC Twente – Riga FC

De UEFA Conference League wedstrijd FC Twente – Riga FC wordt op donderdag 10 augustus gespeeld. Beide ploegen staan die avond tegenover elkaar in de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente.

De harde kern zal vanuit VAK-P de ploeg weer hartstochtelijk toezingen als er om 20:00 uur wordt afgetrapt. Er wordt gevoetbald onder leiding van de Duitse scheidsrechter Schroder.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie