Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie play-offs: FC Twente – Sparta

Eredivisie play-offs: FC Twente – Sparta

In de Eredivisie play-offs wordt zondag 11 juni de tweede en laatste finale gespeeld. In Enschede zullen Twente en Sparta Rotterdam onderling gaan uitmaken naar wie het laatste ticket voor Europees voetbal gaat. Een thriller want de ploegen beginnen aan deze return met een gelijke stand: 1-1. Sporttribune blikt vooruit op FC Twente – Sparta.

Statistieken FC Twente – Sparta

Eerder dit seizoen eindigde Twente – Sparta in de reguliere competitie in 3-3. Sparta weet dus hoe het de Tukkers in eigen huis moet bestrijden. De 1-1 op Spangen van donderdagavond was ook zwaarbevochten door Twente. Sparta kwam op 1-0 dankzij een strafschop die door Sparta clubtopscoorder Vito van Crooij werd omgezet in een doelpunt.

Lange tijd leken de Rotterdammers op Het Kasteel met een 1-0 voorsprong het veld te verlaten. Maar in de 93e minuut sloegen de gasten uit Overijssel alsnog toe. Toekomstig inwoner van Rotterdam, Serrouki, sloeg toe. De Twente spelers die volgend seizoen in het shirt van Feyenoord speelden, bestraften een fout van Sparta doelman Nick Olij waardoor het halverwege het finale tweeluik 1-1 staat.

Ron Jans (trainer FC Twente): “We zijn al weken uitstekend in vorm”

Met de thuiswedstrijd in de Grolsch Veste nog voor de boeg is het vertrouwen bij FC Twente enorm groot. De ploeg is thuis immers nog altijd ongeslagen. Lukt dat tegen Sparta ook, dan mogen de Tukkers Europa in. “Heerlijk”, zegt Jans tegenover ESPN. “We zijn al weken uitstekend in vorm. Dit is hoe ik had gehoopt dat het zou eindigen. Al is het natuurlijk nog niet klaar en is het wel duidelijk wat we nog willen. Het gaat erom dat we winnen. We hebben sowieso al een mooi seizoen, maar een geweldig seizoen is er één met een prijs. Het is nog niet klaar. Zondag in Enschede moeten we het afmaken.”

“Ik drink halfvolle melk”

En die prijs is Europees voetbal. Dat lijkt wellicht dichter bij dan het is, want Twente speelde dit seizoen de competitiewedstrijd tegen de Rotterdammers met 3-3 gelijk. “Ik drink halfvolle melk en geen halflege melk. Sparta heeft ook nog niet van ons gewonnen dit seizoen”, besluit Jans gevat.

Maurice Steijn (trainer Sparta): “We moeten daar uit onze schulp kruipen”

Sparta zag een 1-0 voorsprong opgebouwd dankzij een benutte penalty van Vito van Crooij in de blessuretijd verdwijnen, omdat Serrouki de gelijkmaker wist aan te tekenen. Sparta trainer Maurice Steijn baalt daar uiteraard nog steeds van. “Als je met 1-0 daarheen gaat, dan is dat een stuk prettiger dan met een gelijkspel”, zegt Steijn op het clubkanaal. “We zullen daar nu uit onze schulp moeten kruipen. Als je achterover gaat hangen, dan is het wachten op een tegendoelpunt. Ik wil met lef spelen, dat hebben we niet goed genoeg gedaan en dat zullen zondag wél moeten doen.”

“We blijven het proberen”

Steijn heeft er wel vertrouwen in dat zijn spelersgroep dat ook kan laten zien in Enschede, waar de Grolsch Veste letterlijk een onneembare vestiging lijkt te zijn dit seizoen. “Toch moet je het blijven proberen. Daar hebben we dit jaar hele goede momenten in gehad. Hopelijk komen er zondag nog een paar mooie momenten bij.”

Wanneer is FC Twente – Sparta

De return in de finale van de Eredivisie play-offs wordt zondag 11 juni gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Daar zal het duel FC Twente – Sparta om 14:30 uur beginnen.

Volg de Nederlandse voetbal op de voet en neem plaats op de online voetbaltribune van Sporttribune.nl en mis niks van de actie in de Eredivisie, alle grote Europese competities, Europees voetbal en de interlands van het Nederlands elftal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie