Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Utrecht – sc Heerenveen

Eredivisie: FC Utrecht – sc Heerenveen

In de Utrechtse Galgenwaard wordt zaterdag 4 februari de wedstrijd FC Utrecht – sc Heerenveen gespeeld. Twee ploegen die graag omhoog willen klimmen op de ranglijst en de subtop in zicht hebben. Wie gaat er dit weekend de meeste punten scoren? Sporttribune.nl blikt vooruit.

Statistieken FC Utrecht – sc Heerenveen

FC Utrecht pakte afgelopen week een punt door in een ongelooflijk spectaculair duel met 5-5 gelijk te spelen tegen AZ. De bezoekers uit Heerenveen daarentegen bleef afgelopen weekend met nul punten achter in het duel tegen Vitesse. In het Abe Lenstra werd het 1-3 voor de gasten uit Arnhem.

In de onderlinge ontmoetingen staat Utrecht er meestal het beste voor. Sterker nog Heerenveen heeft de afgelopen tijd zeer weinig in te brengen tegen de Domstedelingen.

FC Utrecht trainer Michael Silberbauer: “Snel voorbereiden op sc Heerenveenโ€

De laatste twee wedstrijden leverde FC Utrecht vier punten op en trainer Michael Silberbauer is dan ook dik tevreden over zijn team. Lang staat de Deense coach er niet bij stil, want zaterdag komt sc Heerenveen op bezoek. โ€œDe belangrijke wedstrijden volgen elkaar nu snel op. Dus we zullen ons weer snel moeten voorbereiden op de volgende tegenstander sc Heerenveenโ€, zegt de trainer van FC Utrecht.

โ€œTegenstander moeilijker maken om te scorenโ€

In Utrecht putten ze moed uit de remise tegen AZ Alkmaar en weet Silberbauer ook dat met duel tegen AZ (beker) en PSV (thuis) het anders moet. โ€œVijf prachtige doelpunten, maar ook vijf tegendoelpunten. Dat moet achterin duidelijk beter. Hopelijk kunnen we het de tegenstander in de toekomst moeilijker maken om te scoren en zie ik dat al tegen Heerenveen terug.โ€

Kees van Wonderen: โ€œJe gaat niet zomaar winnen bij FC Utrechtโ€

Sc Heerenveen heeft dit jaar nog niet veel geluk gehad. De ploeg van trainer Kees van Wonderen won รฉรฉn van de vijf duels die gespeeld zijn. Ook doelman Andries Noppert raakte geblesseerd en is al even niet inzetbaar. Trainer Van Wonderen houdt de moed erin dat er in Utrecht wat te halen is. โ€œWe willen er graag weer een mooie wedstrijd van gaan maken, maar je gaat niet zomaar winnen bij FC Utrechtโ€, vertelt de trainer van sc Heerenveen.

โ€œVerdedigend stabiel staanโ€

De laatste weken loopt het dus wat stroef bij sc Heerenveen. Toch wanhopen ze daar niet. Trainer Van Wonderen weet namelijk wel waar de knelpunten liggen binnen zijn team. Van Wonderen: โ€œWe willen met een verzorgde opbouw tot kansen komen en goals maken. En verdedigend stabiel staan. Dat lukt de laatste tijd maar mondjesmaat. We zullen dus zaterdag weer alle zeilen moeten bijzetten tegen FC Utrecht.”

Wanneer is FC Utrecht – sc Heerenveen

Het Eredivisieduel FC Utrecht – sc Heerenveen uit de 20e speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie wordt op zaterdag 4 februari gespeeld in Stadion Galgenwaard in de Domstad. De wedstrijd zal om 20:00 uur beginnen. Volg de verrichtingen van de club uit de Domstad, het seizoen van sc Heerenveen en alle overige Eredivisie clubs via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws platform waar jij altijd op de eerste rang zit dankzij dagelijks nieuwsupdates over topduels uit binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie