Momenteel jij en 89 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finale play-offs Europees voetbal: FC Utrecht – Vitesse Arnhem

Halve finale play-offs Europees voetbal: FC Utrecht – Vitesse Arnhem

In de halve finale van de play-offs om Europees voetbal speelt FC Utrecht op donderdag 19 mei thuis tegen Vitesse Arnhem. Beide ploegen hopen in dit tweeluik zich te kwalificeren voor de finale waarin een voorronde ticket voor de UEFA Conference League op het spel staat. Sporttribune blikt vooruit op FC Utrecht – Vitesse Arnhem in stadion Galgenwaard.

Statistieken FC Utrecht – Vitesse Arnhem

Eerder dit seizoen speelden beide clubs in het reguliere Eredivisie seizoen ook al tegen elkaar. In Arnhem wist Vitesse de punten in eigen huis te houden door op 7 november van het afgelopen jaar met 2-1 te winnen van de bezoekers uit Utrecht.

Op 20 februari was Vitesse te gast in stadion Galgenwaard. FC Utrecht kwam binnen het kwartier al op 1-0 dankzij Sylla. Lang leek Utrecht op weg naar drie punten, maar Vitesse wist echter in de slotseconde van dit duel de stand weer gelijk te trekken. Doekhi scoorde in de blessuretijd de 1-1.

Willem Jansen, aanvoerder FC Utrecht: “Blik razendsnel op play-offs”

FC Utrecht trainer Rick Kruys was na afloop van de laatste speelronde zwaar geïrriteerd en liet de interviews dan ook graag over aan aanvoerder Willem Jansen die zijn afscheid bij FC Utrecht nog even uitgesteld ziet door deze play-offs. Jansen: “We hebben onszelf laten zakken in het slot van de competitie, maar de blik moet nu razendsnel op de play-offs. We moeten nu wel en zullen donderdag moeten laten zien dat we nog kunnen knokken.”

Danilho Doekhi (Vitesse): “Afsluiten met het behalen van Europees voetbal”

Danilho Doekhi stapt in de zomer, na vier seizoenen in Arnhem, over naar 1 FC Union Berlin in de Bundesliga. De Nederlander zegt trots te zijn zoveel wedstrijden voor Vitesse te hebben mogen spelen. Maar hoopt wel in stijl afscheid te nemen: “Mijn focus ligt dan ook volledig op de play-offs. Ik wil mijn prachtige periode hier afsluiten met het opnieuw behalen van Europees voetbal.”

Wanneer is FC Utrecht – Vitesse

Deze play-off heenwedstrijd om een ticket voor de voorronde Conference League wordt dus op donderdag 19 mei gespeeld. Het duel FC Utrecht – Vitesse is in Stadion Galgenwaard te Utrecht. Volg alle verrichtingen van Utrecht en Vitesse in deze nacompetitie vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie