Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Volendam – AZ Alkmaar

Eredivisie: FC Volendam – AZ Alkmaar

Aan de Dijk in Volendam zal op zaterdag 4 februari de wedstrijd FC Volendam – AZ Alkmaar worden gespeeld. Het gaat misschien net iets te ver om van David en Goliath te spreken, maar hoewel de afstand in kilometers tussen beide clubs bijzonder klein is, bedraagt het verschil op de ranglijst vooraf maar liefst 24 punten! Sporttribune.nl blikt vooruit op Volendam – AZ.

Statistieken FC Volendam – AZ Alkmaar

In de voorgaande onderlinge duels kwam het krachtsverschil ook al vaak naar voren. De laatste zes onderlinge ontmoetingen werden door AZ gewonnen. De laatste keer dat de Alkmaarders geen drie punten overhielden aan een wedstrijd tegen de voetballers uit het vissersdorp was op 4 mei 1997 (!). Toen eindigde Volendam – AZ in 2-2.

Op 30 oktober vorig jaar was AZ de gastheer bij het Eredivisieduel AZ – Volendam. De thuisploeg won ondanks een vroege rode kaart voor Dani de Wit (14e minuut). Odgaard en Reijnders scoorden nog voor de thee. De tegentreffer van Henk Veerman in het tweede bedrijf maakte het nog een beetje spannend, maar gescoord werd er niet meer.

Wim Jonk: “Mooie uitdaging tegen AZ”

Voetbalclub FC Volendam stond lange tijd onderaan in de Eredivisie, maar krabbelt langzaam maar zeker omhoog. Afgelopen weekend werd er van FC Groningen gewonnen met 3-2. Trainer Wim Jonk vierde de drie punten niet te lang en wil snel naar de volgende wedstrijd kijken, de Noord-Hollandse derby tegen AZ Alkmaar. “We moeten vooruitkijken, want er wacht ons een mooie uitdaging en ook een spannende wedstrijd tegen AZ”, vertelt de trainer van FC Volendam.

“Alles draait om lijfsbehoud”

FC Volendam is uit de gevarenzone, maar de ploeg van trainer Jonk heeft nog niet genoeg punten om zeker te zijn in de Eredivisie te kunnen blijven. “Vanaf nu draait alles om lijfsbehoud, zodat Volendam ook volgend seizoen in de Eredivisie speelt. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan en dat zijn voor ons allemaal finales. Het is een pittige beklimming, maar niets is onmogelijk”, stelt trainer Jonk vast aan de vooravond van het duel tegen AZ Alkmaar.

Pascal Jansen: “Een hele uitdaging om stabiel te blijven”

AZ Alkmaar kreeg afgelopen weekend de deksel tegen de neus in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In het AFAS Stadion werd het 5-5 tegen de Domstedelingen. En hoewel het een prachtige voetbalpot opleverde mag dat niet meer gebeuren vindt trainer Jansen. “We krijgen vijf goals tegen en dat is AZ onwaardig. En dat terwijl we de laatste wedstrijden defensief en offensief de zaken prima op orde hadden. Het is een hele uitdaging om stabiel te blijven”, vertelt de trainer van AZ in de aanloop naar de wedstrijd tegen Volendam.

“Lijn doortrekken naar FC Volendam”

De wedstrijd tegen FC Utrecht moet snel vergeten worden, want deze week prepareert Jansen zijn elftal voor de Noord-Hollandse derby tegen FC Volendam. Slechts 30 kilometer vanaf het eigen AFAS stadion. “We willen de lijn doortrekken van de wedstrijden voor Utrecht. Tegen Volendam wil ik de jongens weer gepassioneerd op het veld zien staan. Zo van, laat die volgende wedstrijd maar komen. We zullen er allemaal hard voor moeten blijven werken, want we staan nu tweede maar zonder hard te werken blijven we daar niet staan”, zo besluit trainer Jansen.

Wanneer is FC Volendam – AZ

De Eredivisie wedstrijd FC Volendam – AZ is op zaterdag 4 februari en begint om 18:45 uur in het Kras Stadion te Volendam. Volg alles over Volendam, AZ en alle andere Eredivisie clubs vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal van Nederland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie