Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Turkse bekerfinale: Fenerbahçe SK – Basaksehir

Turkse bekerfinale: Fenerbahçe SK – Basaksehir

Terwijl de meeste voetbalcompetitie al in een zomerstop zitten of de laatste ronden in de nacompetitie aan het afwerken zijn, wordt er komende zondag in Turkije nog om de prijzen gespeeld. Fenerbahçe neemt het in de bekerfinale op tegen Basaksehir. Wie gaat er met de eindwinst in het Turkse bekertoernooi vandoor? Sporttribune blikt vooruit op Fenerbahçe SK – Basaksehir.

Statistieken Fenerbahçe SK- Basaksehir

De weg naar deze bekerfinale verliep voor favoriet Fenerbahçe SK iets soepeler dan voor Basaksehir, dat ondanks een goede reeks voorafgaand aan deze eindstrijd toch als underdog de Turkse bekerfinale in zal gaan.

Basaksehir rekende in de kwartfinales knap af met Galatasaray. Basaksehir speelde uit in het Nef Stadium te Istanbul, maar stond desondanks bij de rust al met 1-2 voor. Ook in de tweede helft kon Galatasaray niet op voorsprong komen. Basaksehir won uiteindelijk met 2-3. In halve finale won Basaksehir van Ankaragücü door thuis een 1-0 zege te boeken en uit 2-2 te spelen.

Fenerbahce bereikte de Turkse bekerfinale door in de kwartfinale Kayserispor te verslaan. De 4-1 overwinning was simpel en zorgde voor veel vertrouwen richting de halve eindstrijd. Ook die werd met twee vingers in de neus gewonnen. Sivasspor was het ‘slachtoffer’. Na een 0-0 stand in de uitwedstrijd, pakte Fenerbahce thuis uit door met 3-0 te zegevieren.

Jorge Jesus: “Deze bekerfinale is heel belangrijk voor ons”

Fenerbahçe SK werd tweede in de Turkse Super Lig en daarmee is het doel van de Turkse ploeg voor dit seizoen niet bereikt. Fenerbahçe-trainer Jorge Jesus is zijn taak als coach niet langer zeker en moet de bekerfinale winnen om het seizoen nog wat glans te geven. “Het seizoen is nog niet voorbij. Ik zal beslissen of ik aan het einde van het seizoen blijf. Fenerbahçe heeft al acht jaar geen trofee gewonnen, dus deze bekerfinale is heel belangrijk voor ons”, realiseert de Portugese trainer zich.

“Bekerwinst zorgt voor plaatsing Super Cup en Europees voetbal”

Het halen van de bekerfinale zal de ploeg niet slecht uitkomen. “We gaan ons goed voorbereiden op de bekerfinale omdat we die willen winnen. Ons doel was om alle twee de prijzen van dit seizoen te winnen, maar dat gebeurde niet. Als we nu de Turkse beker kunnen winnen, plaatsen we ons voor de Super Cup-finale aan het begin van het nieuwe seizoen en voor Europees voetbal”, aldus de trainer van onze landgenoot Jayden Oosterwolde die in 2020 vanuit de jeugd van FC Twente voor Fenerbahçe ging spelen en ook zeer waarschijnlijk is deze bekerfinale actief zal zijn. Wellicht keert hij deze zomer echter weer terug in de Eredivisie. De vraag is dan of dat met of zonder bekerwinst op zak zal zijn.

Emre Belözoğlu: “Het wordt geen makkelijke wedstrijd tegen Fenerbahçe”

Ook bij Istanbul Basaksehir is het winnen van de bekerfinale van groot belang. De ploeg van trainer Emre Belözoğlu werd dit seizoen derde in de Turkse competitie. Trainer Belözoğlu hoopt dat het geluk nu aan hun kant zal staan. “Wij willen we het seizoen goed afsluiten op zondag 11 juni. Het wordt geen makkelijke wedstrijd voor mij en voor mijn spelers op het veld. Wij willen volgend seizoen ver komen in Europa en wij hebben de macht om dat te doen”, zegt hij in zijn vooruitblik op de Turkse bekerfinale 2022 – 2023.

“Team gefeliciteerd met bereiken finale”

Volgends de trainer van Basaksehir wordt deze derby een echte strijd. “Finales zijn altijd zwaar. We zullen op de beste manier voorbereid zijn. We willen de ploeg zijn die de beker wint. We hebben de finale bereikt. Ik wil mijn team alvast feliciteren, maar wij willen de beker ook mee naar huis nemen”, besluit Belözoğlu die afgelopen weekend de competitie goed wist af te sluiten dankzij een 3-1 zege op Trapzonspor.

Wanneer is Fenerbahçe SK – Basaksehir

De Turkse bekerfinale 2022 – 2023 wordt gespeeld op zondag 11 juni en begint om 19:15 uur. Het Gürsel Aksel Stadyumu voetbalstadion zal het neutrale decor vormen voor deze eindstrijd.

Wie pakt de laatste hoofdprijs van het Turkse voetbalseizoen en gaat met bekerwinst de zomerstop in? Volg ook het Turkse voetbal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal met dagelijks nieuwe voorbeschouwingen en reacties van spelers of trainers op het komende (top)duel!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie