Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Feyenoord – AZ: competitiekraker uit speelronde twaalf

Feyenoord – AZ: competitiekraker uit speelronde twaalf

Op zondag 7 november staat in de Nederlandse Eredivisie de kraker tussen Feyenoord en AZ op het programma. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze competitiekraker uit speelronde twaalf. Wie maakt de meeste kans om te winnen en welke ploeg gaat met het meeste vertrouwen dit duel in? Kortom: we lopen warm voor Feyenoord – AZ!

Statistieken Feyenoord – AZ

De laatste drie keer dat Feyenoord en AZ tegen elkaar speelden won AZ. Twee keer daarvan werd er in De Kuip gespeeld. De Alkmaarders doen het dus goed de laatste tijd tegen de ploeg uit Rotterdam-Zuid.

Kijkend naar de huidige vorm is Feyenoord echter in het voordeel. Zij spelen de laatste fris en aanvallend voetbal met Sinisterra, Aursnes en Linssen als uitblinkers. De laatste vier wedstrijd wonnen de Rotterdammers, niet allemaal met speels gemak maar wel met overtuiging en passie.

En die overtuiging ontbreekt er soms bij AZ. De ploeg presteert wisselvallig. Zo won het met 5-1 van FC Utrecht, maar ging het met 2-0 onderuit tegen FC Groningen en wist het ternauwernood van nummer laatste PEC Zwolle te winnen: 3-2.

Favoriet bij Feyenoord – AZ

Feyenoord speelde midweeks een zware uitwedstrijd tegen Union Berlin en wist in barre omstandigheden overeind te blijven: 1-2 winst voor de Rotterdammers. AZ speelde een relatief makkelijk thuiswedstrijd tegen CFR Cluj, won dat duel ook met 2-0 maar liet weinig sprankelends spel zien. Hierdoor is Feyenoord toch echt duidelijk favoriet bij de voetbalkenners. Ook omdat het legioen er weer massaal achter zal gaan staan als AZ, de voormalige werkgever van de huidige Feyenoord coach Arne Slot, zondagmiddag naar De Kuip komt.

Feyenoord trainer Arne Slot: “De wonden zijn geheeld”

Het weerzien met AZ voelt voor Slot nog altijd dubbel: “De wonden zijn geheeld, al zal dit altijd een teleurstelling blijven. Voor mij en na mij is er nooit een trainer om die reden ontslagen. Waarom is dat dan wel bij mij gebeurd?”, vraagt Slot zich nog altijd af. “De directie heeft wel die keuze gemaakt en dat is hun goed recht.”

Over zondag is het ook duidelijk: “We spelen tegen een sterke tegenstander waarvan we de laatste drie keer hebben verloren. Dat betekent dat het een lastige ploeg is voor ons en dat we ons optimaal moeten voorbereiden om een resultaat te kunnen behalen.”

AZ-trainer Pascal Jansen: “Mooi duel met Feyenoord op komst”

“We zijn bezig met het ontwikkelen en samenstellen van een nieuw succesvol winnend elftal. Daar horen dit soort wedstrijden ook bij. Ik ben blij dat we nu een mooi duel met Feyenoord op komst hebben. Zo kunnen we ons meten met een van de betere clubs van Nederland”, aldus AZ-trainer Jansen.

Stabiliteit

“Het ‘schommelt’ bij ons nog een beetje qua niveau, maar dat hoort bij een ploeg die in wederopbouw is. We proberen te streven naar continuĂŻteit en stabiliteit. Hopelijk kunnen we die in Rotterdam al vinden zondag.”

Wanneer is Feyenoord – AZ

De Eredivisie kraker uit speelronde twaalf Feyenoord – AZ wordt op zondag 7 november om 16:45 uur gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Concurrent PSV hebben daarvoor al gespeeld, maar Ajax zal pas om 20:00 uur spelen. Volg de Eredivisie, Feyenoord Rotterdam, AZ Alkmaar en alle andere Nederlandse profclubs vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: jouw online stadionstoeltje voor het laatste voetbalnieuws.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie