Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Feyenoord – FC Groningen

Eredivisie: Feyenoord – FC Groningen

Koploper Feyenoord speelt zaterdagavond in de eigen Kuip tegen Groningen, dat vecht tegen degradatie. Kan Feyenoord na de midweekse bekerwedstrijd en met de Europa League wedstrijd tegen Shakhtar voor de boeg ook winnen van FC Groningen? Sporttribune blikt vooruit op het Eredivisie duel Feyenoord – FC Groningen.

Statistieken Feyenoord – FC Groningen

Feyenoord is thuis haast onklopbaar. Het zou dan ook een geweldige stunt zijn mocht Groningen daar zaterdagavond wel in slagen. De Trots van het Noorden is in uitwedstrijden sowieso al niet zo sterk en dan moet het dus ook nog naar één van de stadions waar uitploegen bijna nooit winnen.

Afgelopen weekend was Feyenoord in speelronde 23 met 2-4 te sterk voor Fortuna Sittard. Een zwaarbevochten zege voor de ploeg van trainer Arne Slot. Maar dan kan feitelijk over alle recentelijke duels van Feyenoord gezegd worden.

FC Groningen kon de smaak van een overwinning eindelijk weer proeven door afgelopen zaterdag met 3-0 te winnen van die andere Rotterdamse Eredivisieploeg: Excelsior. Hierdoor liepen ze uit op nummer laatst Cambuur en komen de Groningers tot op één punt van FC Emmen.

Arne Slot: “Bekerwedstrijd ging moeizaam, maar geeft wel vertrouwen”

Feyenoord trainer Arne Slot moest afgelopen woensdag erkennen dat zijn ploeg ietwat gelukkig wist te winnen van sc Heerenveen. Maar dat neemt niet weg dat hij nog altijd vol vertrouwen is richting de competitiewedstrijd tegen Groningen. “Het ging heel moeizaam in de eerste helft en dat is ook niet erg, maar dan is het wel goed om te zien dat niemand opgeeft. Uiteindelijk heb je dan spelers in het team die het verschil kunnen maken en dat is altijd prettig en geeft vertrouwen richting de komende duels.”

Sebastian Szymanski

Ook had Slot goed nieuws uit de ziekenboeg. “Zaterdag verwachten we Sebastian Szymanski weer bij de selectie. Als hij daarbij zit, dan lijkt hij tegen FC Groningen speelminuten te kunnen krijgen.”

Dennis van de Ree (trainer FC Groningen: “Laatste strohalm gegrepen”

Voor FC Groningen zijn de komende duels allemaal finales. De winst op Excelsior Rotterdam kwam dan ook als geroepen. “We hebben de laatste strohalm gegrepen. We zaten hier zo tegenaan te hikken. Eindelijk gaat het niet meer over het feit dat we al zo lang op winst wachtten.”

Positieve gevoel

De uitwedstrijd naar Feyenoord komt dan natuurlijk iets minder goed uit. “Om onderin weg te komen hebben we meer goede resultaten nodig. We zijn er nog niet. Het positieve gevoel en de inzet moeten we vasthouden als er zaterdag bij Feyenoord spelen. Zolang we in onszelf blijven geloven ben ik ervan overtuigd dat we meer punten gaan pakken.”

Wanneer is Feyenoord – FC Groningen

De Eredivisiewedstrijd Feyenoord – FC Groningen wordt op zaterdag 4 maart gespeeld. De aftrap in de Rotterdamse Kuip zal om 20:00 uur worden verricht als scheidsrechter Kooij voor de eerste maal zijn scheidsrechterfluit zal hanteren.

Slot had goed nieuws uit de ziekenboeg van Feyenoord, maar leeg is de lappenmand daar nog niet. Doelman Justin Bijlow en middenvelder Quinten Timber zullen tegen Groningen nog altijd vanaf de zijlijn moeten toekijken. FC Groningen mist zaterdagavond de Zweed Abraham, de Fin Antman en de Deen Bech Sorensen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie