Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: Feyenoord – FC Utrecht

Eredivisie topper: Feyenoord – FC Utrecht

In de komende speelronde van de Nederlandse Eredivisie is FC Utrecht – Feyenoord de topper van de week. De Rotterdamse formatie begint het duel als de nummer vijf van de ranglijst. De thuisploeg uit Utrecht vinden we terug op een voorlopig zevende positie in de Eredivisie. Beide clubs plaatsen zich daarmee voor de Europa League play-offs. Het verschil is acht punten in het voordeel van Feyenoord, dat ook nog kans maakt op kwalificatie voor de Europa Conference League. 

Europees voetbal

Momenteel is AZ derde en plaatst zich daarmee voor deze nieuwe Europese competitie. Voor de afzwaaiende trainer Dick Advocaat zou een derde plaats (of misschien zelfs nog tweede?) een mooi slot betekenen van een tot nu toe teleurstellend seizoen voor de Rotterdammers. FC Utrecht is met de zevende plaats echter allesbehalve zeker van de Europa League play-offs. FC Twente, Heracles Almelo en zelfs SC Heerenveen liggen op de loer. Cadeautjes geven, is er in deze fase van de competitie dan ook niet bij: Feyenoord en Utrecht hebben de drie punten allebei keihard nodig.

Dick Advocaat: “FC Utrecht – Feyenoord strijd tussen twee ploegen die willen winnen”

Trainer Dick Advocaat verliet in 2019 de Domstad voor een laatste kunstje bij Feyenoord. De wedstrijd in en tegen Utrecht is voor hem dan ook extra bijzonder. Voordeel is dat hij de ploeg nog heel goed kent. “Ze spelen graag dominant. En dat doen wij ook. Het wordt een strijd tussen twee ploegen die willen winnen.”

Op stoom

Volgens de ‘Kleine Generaal’ is het krachtsverschil niet zo groot als de ranglijst doet vermoeden. “Zij hebben een hele goede ploeg. Utrecht heeft dit seizoen heel goed ingekocht, dat moeten we niet onderschatten. Het heeft even geduurd alvorens de molens gingen draaien, maar na de zeperd tegen Emmen wonnen ze drie van hun vier duels. Dat willen zeggen dat de machine op stoom gekomen is”, zo analyseert hij de komende wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord

Statistieken FC Utrecht – Feyenoord

In de onderlinge duels tussen FC Utrecht en Feyenoord valt op dat de verhoudingen eigenlijk elk jaar anders liggen. Afgelopen seizoen won Feyenoord met 1-2 in de Galgenwaard. Een jaar eerder was de thuisploeg de winnaar: 3-2. In 2018 werd het een gelijkspel: 1-1. En daarmee hebben we in drie duels alle drie de opties gehad.

De meest memorabele ontmoeting vond wellicht zeven jaar geleden plaats. In 2014 werd het 2-5 voor Feyenoord. Opvallend detail: Jens Toornstra (nu Feyenoord) scoorde toen beide goals namens FC Utrecht.

Utrecht won afgelopen weekend met 1-4 bij ADO Den Haag en lijkt dus klaar voor de clash met de Rotterdammers. Feyenoord zegevierde afgelopen speelronde met 2-0 op Fortuna Sittard, dus ook met de vorm van de ploeg uit de Havenstad zit het wel snor.

Wedstrijddetails

De Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Feyenoord wordt op zondag 11 april gespeeld en begint om 12:15 uur in Stadion Galgenwaard. Danny Makkelie is de scheidsrechter van dienst. Vanuit het KNVB ARAG Replay Center (VAR) in Zeist is Pol van Boekel de vierde official, geassisteerd door Rogier Honig.

Volg al het voetbalnieuws over de Nederlandse Eredivisie, Feyenoord én FC Utrecht via de Sporttribune.nl. Al het sportnieuws vanaf de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie