Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Feyenoord – NEC Nijmegen

Eredivisie: Feyenoord – NEC Nijmegen

Koploper Feyenoord komt midweeks in actie in de eigen Kuip. Na de slopende en vooral spannende Klassieker tegen Ajax staat nu het duel tegen gelijkspel-koning NEC op het programma. Sporttribune.nl blikt vooruit op het Eredivisie duel Feyenoord – NEC Nijmegen.

Statistieken Feyenoord – NEC Nijmegen

Feyenoord had dus een redelijk goed weekeinde dankzij een 1-1 gelijkspel tegen Ajax. Hierdoor blijft de voorsprong van de Rotterdammers op de Amsterdamse titelverdediger vijf punten. Maar de concurrentie kwam wรฉl dichterbij. AZ, PSV รฉn FC Twente pakten drie punten en nestelden zich tussen Feyenoord en Ajax. Het verschil met AZ is maar twee punten.

NEC Nijmegen moest zich na de Gelderse derby tegen Vitesse (0-0) oprichten in de wedstrijd tegen FC Emmen. En dat lukte prima. De ploeg van trainer Rogier Meijer won met 3-1 en staat nu redelijk vast op de negende positie in de Nederlandse Eredivisie.

Arne Slot: โ€œNEC krijgt weinig goals tegenโ€

Feyenoord speelde afgelopen weekend de Klassieker tegen Ajax Amsterdam (1-1), maar moet zich snel klaarmaken voor de volgende thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Nijmegen. Ook dat duel wordt volgens trainer Arne Slot geen gemakkelijke wedstrijd. โ€œNEC is een zeer goed georganiseerde ploeg. Mede dankzij goed keeperswerk van Jasper Cillessen krijgen ze maar weinig goals tegenโ€, aldus trainer Slot.

โ€œN.E.C. heeft spelers die aan de bal gevaarlijk zijnโ€

Niet alleen de doelman van N.E.C. is volgens trainer Slot een sterke speler van de Nijmeegse formatie. Ook met de andere spelers moet rekening gehouden worden. โ€œN.E.C. heeft bovendien een paar spelers die aan de bal heel gevaarlijk kunnen zijn. Maar als wij als Feyenoord titelkandidaat willen zijn, dan moeten we wedstrijden tegen ploegen als N.E.C. Nijmegen winnenโ€, vertelt de coach van Feyenoord.

Rogier Meijer:ย โ€œVol goede moed richting de Kuipโ€

Rogier Meijer is al 100 wedstrijden lang de trainer van de club uit Nijmegen en dat zorgt voor stabiliteit. En dus ook voor prima resultaten. N.E.C. Nijmegen wist deze maand al een punt te pakken tegen Ajax Amsterdam (1-1) en dus is de ploeg van trainer Rogier Meijer ook niet bang voor koploper Feyenoord. โ€œWe gaan vol goede moed richting de Kuip. Ik wil daar een ploeg zien die er alles aan zal doen om van Feyenoord te winnen: een mooie uitdagingโ€, zegt de trainer van N.E.C.

โ€œOp de top van ons kunnen zijnโ€

Met de huidige negende plaats in de Eredivisie maakt N.E.C. nog steeds kans om volgend seizoen Europees te mogen gaan voetballen. Om dat te halen moeten er meer duels gewonnen worden vindt de trainer. โ€œHet mes snijdt bij ons aan twee kanten. We hebben laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn. Aan de andere kant zullen we ook wedstrijden moeten winnen, anders schiet het natuurlijk niet op. We moeten op de top van ons kunnen zijn om kans te maken tegen Feyenoordโ€, besluit trainer Meijer.

Wanneer is Feyenoord – NEC Nijmegen

De Eredivisie wedstrijd Feyenoord Rotterdam – NEC Nijmegen wordt op woensdag 25 januari gespeeld in de Kuip. De wedstrijd begint om 21:00 uur.

Volg al het nieuws over het Nederlandse voetbal in de Eredivisie vanaf de eerste rij op de Eretribune via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwsplatform waar je elke dag voorbeschouwingen kunt lezen over topduels in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie