Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie kraker: Feyenoord – PSV Eindhoven

Eredivisie kraker: Feyenoord – PSV Eindhoven

Opnieuw een kraker in de Nederlandse Eredivisie. Ditmaal in Rotterdam: Feyenoord – PSV Eindhoven. Een prachtig affiche, waarbij de thuisploeg na Ajax direct de volgende topploeg ontvangt. Sporttribune.nl blikt vooruit op deze clash in de Rotterdamse Kuip.

Statistieken Feyenoord – PSV

De laatste keer dat Feyenoord – PSV op het programma stond, eindigde de kraker tussen de twee Nederlandse topclubs in een gelijkspel. Beide ploegen hielden één punt over aan het 2-2 gelijke spel van vorig seizoen.

Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in Eindhoven. De thuisploeg wist dit keer aan het langste eind te trekken. In een bloedstollend voetbalgevecht won PSV deze krankzinnige editie van deze topper met 3-2 van de gasten uit Rotterdam.

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Niet makkelijk om toppers te winnen”

Feyenoord trainer Arne Slot was bepaald niet blij met de 1-1 bij FC Twente. Zijn ploeg had een penalty verdiend, zo zei hij na afloop. Maar die kregen ze niet en dus hield Feyenoord maar één punt over aan het bezoek aan Enschede. Slot hoopt uiteraard dat dat zondag tegen PSV anders zal zijn: “Topwedstrijden worden beslist op details. Standaard situaties zijn heel belangrijk.”

Om te vervolgen met de woorden: “Uit de wedstrijd bij FC Twente blijkt wel dat het niet zo makkelijk is om een topper te winnen”, zei Slot. “Je hebt gezien wat je daar allemaal voor moet doen. Hopelijk kunnen we volgende week zondag tegen PSV wel recht doen aan wat we in mijn ogen bij Twente ook al verdienden: drie punten.” 

Ruud van Nistelrooij (trainer PSV): “We kijken hele jaar al uit naar duel in De Kuip”

PSV mocht dit weekeinde eindelijk weer drie punten bijschrijven na de 2-0 zege op Go Ahead Eagles. Dat was in Eindhoven en daar verlopen de duels over het algemeen wel in het voordeel van PSV. Bij uitwedstrijden is dat dit seizoen heel anders en dan wacht nu ook nog de trip naar Rotterdam-Zuid voor de kraker in de Kuip. Van Nistelrooij: “Feyenoord om zondag half 3. Wat moet ik nog meer zeggen?”

Om te vervolgen met: “Daar heb je natuurlijk altijd heel veel zin in. Feyenoord is gewoon de beste ploeg van Nederland op dit moment. Hier kijken we al het hele jaar naar uit. De Kuip, de grasmat, het publiek. Heerlijk!”

Wanneer is Feyenoord – PSV

De topper Feyenoord Rotterdam – PSV Eindhoven zal – zoals Van Nistelrooij al vertelde – op zondag 5 februari worden gespeeld en om half drie zal de aftrap worden verricht. Behoudt Feyenoord de voorsprong van vier punten op PSV, loopt het verder uit of kunnen de Eindhovenaren het gat tot op één punt dichten?

Volg het allemaal vanaf de eerste tribunerang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwsplatform waar je dagelijks voorbeschouwingen kan lezen over topduels in binnen- en buitenland!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie