Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Johan Cruijff Schaal 2023: Feyenoord – PSV

Johan Cruijff Schaal 2023: Feyenoord – PSV
Poll

Wie wint de Johan Cruijff Schaal 2023?

75%
25%

Het nieuwe voetbalseizoen in Nederland wordt vrijdagavond geopend met de strijd om de Johan Cruijff Schaal 2023. Landskampioen Feyenoord neemt het daarin op tegen bekerwinnaar PSV. Wie pakt de eerste prijs van het voetbalseizoen 2023 – 2024? Sporttribune.nl blikt vooruit op Feyenoord – PSV.

Statistieken Feyenoord – PSV

Vorig seizoen waren de de duels tussen Feyenoord en PSV goed voor heel veel goals. In Eindhoven werd het 4-3 voor PSV, terwijl de Eindhovenaren in Rotterdam een 0-2 voorsprong weggaven waardoor dat duel in een 2-2 gelijkspel eindigde.

De Johan Cruijff Schaal werd in het afgelopen seizoen gewonnen door PSV. De Brabanders versloegen toen Ajax. Ook in die wedstrijd werd er veel gescoord. PSV won met 3-5 van de Amsterdammers.

Arne Slot (trainer Feyenoord): “We moeten 110 procent geven tegen dit PSV”

“Gezien de tegenstander zal de Johan Cruijff Schaal een wedstrijd worden waarin wij als Feyenoord ons 110 procent moeten geven. Als we in deze wedstrijd goed naar voren komen dan zal dat vertrouwen geven voor de rest van het seizoen.

“Lekker om seizoen goed te beginnen”

Ziet Slot dit duel dan ook als een graadmeter voor de Eredivisie, die volgende week start? “Het is geen graadmeter, maar het is natuurlijk wel lekker om een seizoen goed te beginnen.”

Peter Bosz (trainer PSV): “Vertrouwen opgedaan in wedstrijden die we tot nu toe speelden”

Peter Bosz hamerde in de voorbereiding vooral op honderd procent inzet. Dat verwacht hij vrijdag ook in de wedstrijd om de JCS. Bosz: “Wie er vrijdag favoriet is? Dat vind ik een rare vraag en totaal oninteressant. Het is gewoon niet belangrijk. Wat ik wel belangrijk vind is hoe het tot nu is gegaan. En aan die wedstrijden ontleen ik heel veel vertrouwen.”

“Ik voel gewoon dat we goed elftal hebben”

Bosz vervolgt: “Ongeacht hoe de wedstrijd tegen Feyenoord verloopt, weet ik dat wij een goed elftal hebben. Dat klinkt misschien gek omdat we nog maar pas bij elkaar zijn, maar dat voel ik gewoon. Ik heb heel veel voorbereidingen gedraaid die moeizaam verliepen en toen verliep het hele seizoen moeizaam. Nu zie ik spelers die hongerig zijn en zich altijd honderd procent inzetten, ook op de trainingen.”

Wanneer is de Johan Cruijff Schaal 2023

De Johan Cruijff Schaal 2023 wordt op vrijdag 4 augustus gespeeld. Het duel zal plaatsvinden in de Rotterdamse Kuip, normaal gesproken de thuishaven van Feyenoord. Omdat het officieel een duel op neutraal terrein is, zullen er echter evenveel PSV als Feyenoord in de Kuip zitten.

Volg de opening van het Nederlandse profvoetbal seizoen vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwsplatform met wekelijkse voorbeschouwingen op topwedstrijden in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie