Momenteel jij en 57 anderen op onze sporttribune

Eredivisie: Feyenoord Rotterdam – FC Emmen

Feyenoord mag in de vierde speelronde van de Nederlandse Eredivisie een thuiswedstrijd afwerken. Tegenstander is FC Emmen. Normaal gesproken een ploeg die Feyenoord zou moeten kunnen verslaan, maar FC Emmen mag niet onderschat worden. De Drentse formatie heeft al mooie dingen laten zien dit seizoen. Sporttribune.nl blikt vooruit op Feyenoord Rotterdam – FC Emmen.

Statistieken Feyenoord Rotterdam – FC Emmen

De wedstrijd Feyenoord – FC Emmen eindigde op 22 maart 2021 in een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers kwamen nog wel op voorsprong. Het was Kokcu die Feyenoord in de 37e minuut op 1-0 zette. Er leek bij de rust dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg.

Na de thee wist FC Emmen zich echter knap te herpakken. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van Michael de Leeuw. De ex-Feyenoorder scoorde in 79e minuut en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Arne Slot: “Een snelle speler, een sterke speler en qua leeftijd prima”

Feyenoord trainer Arne Slot zal tegen FC Emmen voor het eerst een beroep kunnen doen op de 24-jarige Slowaakse international David Hancko. “Een snelle speler, een sterke speler en qua leeftijd prima. Die stond op veel scoutingslijstjes, denk ik. Nee, ik heb hem niet live aan het werk gezien. Dat is ook zo bij de jongens die we uit Zuid-Amerika of Mexico halen. Maar ik heb veel van deze spelers gezien op beelden en de scouting heeft heel veel voorwerk gedaan”, zei Slot over de nieuwe aanwinst.

Buitenlandse spelers

Tegenover de komst van Hancko staat het vertrek van Aursness. En wederom kiest Feyenoord voor een oplossing vanuit het buitenland. “Het zijn veel buitenlandse spelers, maar in Nederland is het lastig om spelers te halen omdat de prijs/kwaliteitverhouding soms niet juist is. De clubs hebben alle recht om dergelijke bedragen voor hun spelers te vragen, vaak krijgen ze dat geld ook. Maar wij kijken dan ook naar alternatieven over de grens.’’

Wanneer is Feyenoord Rotterdam – FC Emmen

De Eredivisie wedstrijd Feyenoord Rotterdam – FC Emmen is op zaterdag 27 augustus. Het duel in de Rotterdamse Kuip begint om 20:00 uur. Scheidsrechter is Bas Nijhuis.

Volg al het nieuws rondom de Nederlandse Eredivisie, FC Emmen en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rang in het online sportstadion van Sporttribune.nl en lees dagelijks nieuwsberichten over de Nederlandse sport van voetbal tot Max Verstappen, tennis en wielrennen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+