Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Feyenoord – Sturm Graz in Rotterdamse Kuip

Europa League: Feyenoord – Sturm Graz in Rotterdamse Kuip

In de tweede speelronde van de Europa League groepsfase speelt Feyenoord een thuiswedstrijd tegen Sturm Graz. De bezoekers uit Oostenrijk treden op donderdag 15 september aan in de Kuip. Kan het Legioen de thuisploeg naar een zege schreeuwen? Sporttribune blikt vooruit naar Feyenoord – Sturm Graz.

Statistieken Feyenoord – Sturm Graz

We noteren twee eerdere onderlinge duels tussen Feyenoord en Sturm Graz. Beide vonden plaats in 2000 en beide waren in het kader van de UEFA Champions League. De Rotterdammers waren in deze duels niet heel gelukkig en verloren nipt.

In Oostenrijk werd het 2-1 voor Sturm Graz. En in de Rotterdamse Kuip eindigde het duel zoals het begon: 0-0. Dit betekende uitschakeling voor Feyenoord.

Recente uitslagen

Afgelopen weekend verging het Sturm Graz ook goed in de Oostenrijkse competitie. De uitwedstrijd tegen SK Austria Klagenfurt werd met 0-2 gewonnen. Ljubic en Emegha scoorden de goals namens Die Schwoazn Blackies.

Feyenoord speelde afgelopen weekend de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. Ook wist Feyenoord vertrouwen te tanken voor de wedstrijd tegen Sturm Graz. Het Rotterdamse onderonsje werd met 3-0 gewonnen. Kokcu, Dilrosun en Gimenez scoorden voor het elftal van trainer Arne Slot.

Startschot betere periode voor Feyenoord

Volgens Orkun Kökçü is de zege op Sparta het startschot van een betere periode voor hem en Feyenoord. En komt het duel tegen Sturm Graz precies op tijd. “Het waren een paar moeilijke dagen na donderdag”, zei Kökçü. “Ik heb dingen niet slim aangepakt en daar kwamen van buitenaf ook nog veel reacties op. Ik hoop dat het na deze wedstrijd klaar is en we er gewoon weer tegenaan kunnen gaan.”

Ook op persoonlijk vlak ziet hij verbetering: “Ik merk dat ik er na mijn blessure en ziekte steeds beter in kom. Vanaf hier wil ik alleen maar door. Allereerst moeten we komende week laten zien wat we kunnen door een goed resultaat neer te zetten tegen Sturm Graz en daarna tegen PSV.”

Wanneer is Feyenoord – Sturm Graz

De Europa League wedstrijd Feyenoord – Sturm Graz wordt gespeeld op donderdag 15 september in de Rotterdamse Kuip. Beide elftallen beginnen om 18:45 uur aan hun Europese treffen.

Volg al het voetbalnieuws over de UEFA Europa League en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de Nederlandse topclubs in Europa.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie