Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Degradatiestrijd Eredivisie: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam

Degradatiestrijd Eredivisie: Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam
Poll

Wie wint deze kelderkraker?

0%
33%
67%

Het is niet alleen bovenin razend spannend in de Nederlandse Eredivisie ook onderin wordt keihard gevochten voor elk punt. Komende zaterdag, 16 april, wordt de inhaalwedstrijd Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam gespeeld. Een echte kelderkraker! Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam

Beide ploegen hebben het al het hele seizoen lastig. Op zaterdag spelen beide elftallen een inhaalwedstrijd, tegen elkaar. In Sittard staan er drie hele belangrijke punten op het spel. Sparta staat momenteel laatste, Fortuna Sittard is één na laatste. Als de stand blijft zoals die nu is, dan degraderen beide ploegen naar de Keukenkampioen Divisie.

Eerder dit seizoen kwamen Fortuna en Sparta ook al tegen elkaar in actie, toen op het Kasteel in Rotterdam. De thuisploeg won dat duel met 3-1. Smeets en Thy zetten de Spartanen op een 2-0 voorsprong. Mats Seuntjens deed in de tweede helft wat terug namens de Limburgse formatie., maar de 3-1 van Spartaan Emagha zorgde ervoor dat het duel definitief beslist werd in Rotterdams voordeel.

Blessureleed bij Fortuna

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee kan zaterdag in het belangrijke degradatieduel tegen concurrent Sparta geen beroep doen op George Cox, Ben Rienstra en Lisandro Semedo. Dat is een flinke aderlating voor de Limburgers want het drietal kan normaal gesproken rekenen op een basisplaats.

Oud-Spartaan Deroy Duarte: “Ik verwacht een zware wedstrijd op het scherpst van de snede”

Wie er wel bij is, is oud-Spartaan Deroy Duarte. Op de site van de ploeg uit Sittard blikt het vooruit op deze kelderkraker. Duarte: “Ik verwacht een zware wedstrijd op het scherpst van de snede. Samen met onze supporters gaan we er alles aan doen om deze wedstrijd tegen Sparta te winnen.”

Sparta trainer Henk Fraser volgend seizoen hoofdcoach bij FC Utrecht

In de week voorafgaand aan dit belangrijke duel heeft de huidige Sparta trainer Henk Fraser bekendgemaakt waar hij volgend seizoen actief is: FC Utrecht. Het nieuws komt op een ongelukkig moment, omdat de focus bij Sparta zou moeten liggen op dit duel en het restant van de wedstrijd Vitesse – Sparta, aankomende week. Toch beheerste het nieuws over Fraser afgelopen dagen de berichten over Sparta. Wellicht hoopt hij dat dit de aandacht wat afleidt en de spelers wat rust geeft in voorbereiding op het duel in Sittard.

Wanneer is Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam

De Eredivisie degradatiekraker Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam is op zaterdag 16 april en wordt gespeeld in Sittard. De wedstrijd begint om 18:45 uur. De bookmakers durven geen favoriet aan te wijzen en gokken op een gelijkspel. Wie denk jij dat er wint in deze kelderkraker van de Nederlandse Eredivisie?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie