Momenteel jij en 145 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2022 Qatar: Frankrijk – Australië

WK voetbal 2022 Qatar: Frankrijk – Australië

Op het WK voetbal 2022 Qatar komt regerend wereldkampioen Frankrijk in actie tegen Australië. Uiteraard kan je op Sporttribune.nl terecht voor een voorbeschouwing op dit duel in Groep D. Het elftal van Down Under heeft vaker grote Europese landen verrast en Les Bleus komt niet in topvorm naar Qatar af. Het kan dus weleens heel spannend worden! We blikken vooruit op Frankrijk – Australië!

Statistieken Frankrijk – Australië

De laatste keer dat beide landen elkaar op het voetbalveld troffen, was op 16 juni 2018. Het werd toen 2-1 voor de Franse equipe. Franse superster Antoine Griezmann opende toen de score: 1-0. De Aussie Mile Jedinak trof al vrij snel de stand weer gelijk door vier minuten na de openingstreffer vanaf de penaltystip de 1-1 binnen te schieten.

Vlak voor tijd werd Australiër Aziz Behich de schlemiel van de wedstrijd door de bal achter zijn eigen doelman te werken en daarmee de Fransen de zege te schenken. Eindstand: 2-1.

Didier Deschamps: “We zullen moeten vechten”

Frankrijk gaat als regerend wereldkampioen het WK in Qatar van start. Bondscoach Didier Deschamps weet dat het pakken van de wereldtitel weer een lastige taak gaat worden. “We hebben een jonge ploeg, die voor het grootste deel geen spelers heeft met ervaring op het allerhoogste niveau. Maar we moeten ons geen zorgen maken. De spelers met internationale ervaring versterken ons team. We zullen dinsdag al moeten vechten tegen Australië en daarna kijken hoe ver we gaan komen.”

“Kylian Mbappé heeft vrijheid nodig”

Eén van de sterkhouders binnen het elftal van bondscoach Deschamps is Kylian Mbappé. De spits van Paris Saint Germain krijgt veel vrijheid van zijn coach. “Hij is een aanvaller die vrijheid nodig heeft. Ik zal hem die vrijheid geven. Maar hij zal ook defensieve verplichtingen hebben, minder dan alle andere spelers achter hem, middenvelders en verdedigers. Maar op het hoogste niveau kunnen we het ons niet veroorloven om een speler te verliezen als we de bal niet hebben”, aldus bondscoach Deschamps.

Graham Arnold: “Elke groep is moeilijk voor Australië”

Aussie bondscoach Graham Arnold voorspelt dat het erg moeilijk gaat worden voor de Socceroos om Groep D te overleven. “Elke groep is moeilijk voor Australië. Wij willen onze dromen waarmaken en kansen grijpen in deze poule om te laten zien waar we van gemaakt zijn”, zegt bondscoach Arnold strijdvaardig.

“Spelen tegen Franse megaster Karim Benzema”

De bondscoach wil vooral genieten van het feit dat Australië mee mag doen aan dit WK. “Ik lag ’s nachts vaak wakker en dan bedacht ik me: ‘hoe geweldig is dit, we gaan spelen tegen de Franse megaster Karim Benzema’ en al die andere bekende spelers en dat team’. Het is gewoon zo spannend. Het is gewoon zo’n prachtige kans voor ons, voor de spelers, om de natie trots te maken, maar vooral om zichzelf en hun families zo trots te maken.”

Wanneer is Frankrijk – Australië

De WK voetbal 2022 groepswedstrijd Frankrijk – Australië wordt op op dinsdag 22 november om 20:00 uur in het Al Janoub Stadion te Al Wakrah. Volg de verrichtingen van alle landen in Groep D vanaf de eerste rij via Sporttribune en mis niks van de actie in Qatar!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie