Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2022: Frankrijk – Polen

WK voetbal 2022: Frankrijk – Polen

Op de tweede dag van de achtste finales op het WK voetbal 2022 in Qatar staat het duel Frankrijk – Polen op het programma. Twee landen die allebei over supersterren beschikbaar. Mbappé bij Frankrijk en Lewadowski bij Polen voorop. Wie dringt er door tot de laatste acht op het WK Qatar 2022? Sporttribune.nl blikt vooruit op Frankrijk – Polen

Statistieken Frankrijk – Polen

De Head 2 Head statistieken laten zien dat de Fransen de laatste onderlinge confrontatie wisten te winnen. Het verschil was echter minimaal: 1-0 winst voor Frankrijk. In de vier wedstrijden die daarvoor tussen de Fransen en de Polen werden uitgevochten kwam er drie keer geen winnaar uit de bus. De vier keer won het Franse nationale elftal, ook weer met 1-0.

Op dit WK heeft Frankrijk het in de eerste twee groepsduels zeer goed gedaan. Zo goed, dat ze daarna al zeker waren van de achtste finales. Het laatste groepsduel tegen Australië ging mede daardoor verloren (1-0).

Polen begon twijfelend aan dit WK voetbal 2022. De 0-0 tegen Mexico beloofde weinig goeds, vooral omdat vedette Robert Lewandowski een strafschop miste. Maar tegen Saudi Arabië stond de spits van FC Barcelona op en nam zijn land aan de hand in de 2-0 gewonnen wedstrijd. Dat er in de laatste groepswedstrijd van Argentinië werd verloren deerde Polen niet, omdat Mexico maar met 2-0 won van Saudi Arabië.

Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk): “Het eerste doel is bereikt”

De Franse ploeg kon wat spelers rust geven in de laatste groepswedstrijd, omdat het achtste finale ticket toen al binnen was. Dat gaf bondscoach Didier Deschamps ook gelegenheid om wat andere jongens aan het werk te zien. Dat er verloren werd deerde hem dan ook niet. De keuzeheer van Les Bleus is zelfs uiterste tevreden over het toernooi tot nu toe: “Het eerste doel is bereikt. Dit team is sterk en solide en wil op dit WK nog meer geweldige dingen doen. We zijn er klaar voor om tegen Polen te spelen.”

Robert Lewandowski: “Nu Frankrijk? Dat wordt gewoon plezier maken”

De Poolse superspits Lewandowski hoorde op het veld al dat zijn land ten koste van Mexico door was naar de knock-outfase. Hij vierde dat uitbundig. Dat de volgende tegenstander regerend wereldkampioen Frankrijk is maakt hem dan ook niet uit. “Ik ben zo blij dat Polen door is. Nu Frankrijk? Oh, dat wordt gewoon een wedstrijd om plezier in te gaan maken.”

Wanneer is Frankrijk – Polen

De achtste finale WK voetbal wedstrijd Frankrijk – Polen zal worden gespeeld op zondag 4 december en begint om 16:00 uur. Plaats van handeling is het Al Thumama Stadium te Doha.

Volg al het WK voetbalnieuws vanaf de eerste rang via jouw online sportnieuwplatform Sporttribune.nl en lees dagelijkse nieuwe voorbeschouwingen op de WK Qatar 2022 wedstrijden. Zo mis je niks van de actie en blijf je continu op de hoogte!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie