Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Gaat Ajax zich staande houden tegen AS Roma in Europa League kwartfinale?

Gaat Ajax zich staande houden tegen AS Roma in Europa League kwartfinale?

Donderdag speelt Ajax in de kwartfinale een thuiswedstrijd tegen AS Roma. In deze heenwedstrijd proberen de Amsterdammers zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return van volgende week in Rome. De Europa League wedstrijd: Ajax Amsterdam – AS Roma begint donderdag om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena.

Erik ten Hag over Ajax Amsterdam – AS Roma: “Geen zwakke tegenstanders meer”

Ajax-trainer Erik ten Hag blikt op het clubkanaal van de Amsterdamse club vooruit op het tweeluik met AS Roma: “In de laatste acht van de Europa League zijn er natuurlijk geen zwakke tegenstanders meer”, aldus Ten Hag.

Uitdaging

De oefenmeester vervolgt zijn analyse: “Dat betekent vaak dat wedstrijden in evenwicht zijn, dan gaat de vorm van de dag bepalen. We zijn bezig om een heel sterk team te bouwen voor de komende jaren. Dit soort wedstrijden, dat geeft een prikkel. Het kan het proces doen versnellen. Die uitdaging gaan we graag aan.”

Ryan Gravenbergh: “Twee keer knallen”

Bij Ajax is middenvelder Ryan Gravenbergh één van de revalaties van dit seizoen. De 18-jarige middenvelder debuteerde pas in september 2018 in het eerste van AFC Ajax. Inmiddels is hij een vaste waarde bij de Amsterdammers en heeft hij zijn eerste selecties voor het Nederlands elftal al binnen. Hij mocht tegen Turkije zelfs al zijn debuut maken in het elitekorps van het Nederlands voetbalelftal.

Een nieuw hoogtepunt kan volgen als Ajax afrekent met AS Roma en zich plaatst voor de halve eindstrijd. “We moeten gewoon twee keer knallen in deze Europa League wedstrijden. Het wordt lastig, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken.”

Head 2 Head Ajax Amsterdam – AS Roma

In de statistieken voorafgaand aan dit treffen in de kwartfinales van het miljardenbal vinden we één eerdere ontmoeting tussen Ajax Amsterdam en AS Roma. Deze vond plaats in het seizoen 2002 – 2003. Ajax begon ook toen met een thuiswedstrijd. Hierin wist Zlatan Ibrahimovic de score te openen. De Zweed bracht Ajax al voor rust op 1-0. AS Roma kwam vervolgens na de rust verder in de problemen door een goal van de Fin Jair Litmanen. In het slot van de wedstrijd deden de Italianen nog wat terug: 2-1.

Andy van der Meyde

In de return was het Andy van der Meyde die Ajax in veilige haven schoot door een uitdoelpunten te scoren. AS Roma kon daar maar één treffer tegenoverstellen waardoor Ajax zich toen plaatste voor de volgende ronde van de Champions League.

Inzet Ajax Amsterdam – AS Roma

Dit keer is de inzet een halve finale plaats in de UEFA Europa League. De return vindt volgende week donderdag in Rome plaats. Daarna vervolgt het toernooi met halve finales op 29 april en 6 mei. Als Ajax er dan nog bij is, strijden ze voor een plekje in de finale. Deze staat geprogrammeerd voor 26 mei en wordt gespeeld in de Pge Arena van Gdańsk in Polen.

Ajax Amsterdam – AS Roma is live te zien via online livestreams en op tv via RTL-7. Volg via Sporttribune.nl al het voetbalnieuws over Ajax en de UEFA Europa League!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie