Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Gaat Oranje kleur bekennen in uitzwaaiduel tegen Georgië?

Gaat Oranje kleur bekennen in uitzwaaiduel tegen Georgië?

Zondag is het dan zover. De laatste interland van Oranje voordat het Europees Kampioenschap 2020 op vrijdag 11 juni het toernooi officieel begint. Maar eerst het oefenduel in Enschede, waar het Nederlands elftal aantreedt tegen Georgië. . Na het teleurstellende spel en resultaat tegen Schotland, is het aan bondscoach Frank de Boer om zijn team zo goed mogelijk voor te bereiden. Kortom, bekent Oranje zondag kleur en laat het zien dat het helemaal klaar is voor het EK? Aanvang Nederland – Georgië 18.00 uur.

Slechte generale tegen Schotland

Oranje ging woensdag zelfs bijna onderuit tegen Schotland, dat ook naar het EK gaat. Corona had veel invloed op de wedstrijd. Daardoor traden de Schotten met een B-team aan, waar het Nederlands elftal niet van kon winnen. Sterker nog: Oranje kwam twee keer op achterstand en speelde dankzij Memphis Depay op het nippertje gelijk. De aanvaller die Olympique Lyon na dit seizoen verlaat en mogelijk verkast naar FC Barcelona scoorde tweemaal. Verder liet het team van Frank de Boer weinig zien. Het 5-3-2 systeem kwam niet echt goed uit de verf en het spel was vaker slecht dan goed.

Nederland – Georgië in Grolsch Veste

Om op 13 juni tegen Oekraïne beter voor de dag te komen op het EK, moet er dus wat gebeuren. Te beginnen zondag om 18.00 uur in het FC Twente stadion in Enschede. Het is pas de tweede keer dat het Nederlands elftal in dat stadion speelt. In september 2009 oefende Oranje tegen Japan. Het werd 3-0. Vorig jaar zou het Nederlands elftal in mei Enschede een interland spelen tegen Griekenland, een wedstrijd die vanwege corona afgelast werd.

De Grolsch Veste werd in 1998 geopend ter vervanging van Stadion Het Diekman en heette tot de verbouwing in 2008 het Arke Stadion. Na de eerste uitbreiding in 2008 steeg de capaciteit van het stadion van 13.250 naar 24.200 zitplaatsen. Nu heeft het stadion 30.205 zitplaatsen. De laatste uitbreiding werd op 29 oktober 2011 officieel in gebruik genomen. Op donderdag 7 juli 2011 stortte tijdens werkzaamheden een deel van het dak van de nieuwbouw in. Hierbij vielen twee doden en 14 gewonden.

Normaal heet het stadion van FC Twente de Grolsch Veste, maar nu Oranje er komende zondag tegen Georgië speelt mag dat niet en heet het stadion gewoon het FC Twente stadion.

Nederland – Georgië: hoe sterk is de tegenstander?

Nederland – Georgië is een gloednieuw affiche. In Nederland kennen we Goeram Kasjia en Valeri Kazaisjvili nog wel van Vitesse, maar we gaan toch vooral voor de verrichtingen van de Oranjespelers. Weet Memphis weer magistraal te scoren uit een vrijebal? Zien we een rake kopbal van Luuk de Jong of Wout Weghorst? En houd Maarten Stekelenburg of toch Tim Krul zijn doel nu wel schoon?

Georgië wist zich nog nooit te kwalificeren voor een eindronde. In 1990 speelde het land de eerste interland. Tegen Litouwen werd het 2-2. Maar bestaan er nog wel kleine voetballanden? Afgelopen woensdag oefende Georgië in en tegen Roemenië en won het met 1-2. Een knappe prestatie.

Stefan de Vrij: “Dit spelsysteem ligt mij goed”

Stefan de Vrij heeft waarschijnlijk wel een basisplaats. Hij zegt over het spelsysteem: “Bij Internazionale speelden we met vijf verdedigers, maar dat betekent niet dat ik daarop hoop. Ik heb een goed seizoen gedraaid in die rol bij Internazionale. Het ligt me goed. In het verleden hebben we met vier verdedigers gespeeld, ook dat kon ik goed invullen.”

Wie is de doelman bij Nederland – Georgië?

En hoe zit het ook alweer met de keepers? “Dat Tim Krul nu tegen Schotland keept, zegt nog niks. Maarten Stekelenburg keept tegen Georgië, dus dit wil allemaal nog niks zeggen over wie de eerste keeper wordt op het EK”, aldus bondscoach Frank de Boer.

Uitzwaaiduel

Gaat Oranje weer voor een goed resultaat in Enschede? Wordt het een geweldig uitzwaaiduel (er zijn 7500 toeschouwers welkom) en laat het Nederlands team zien klaar te zijn voor het EK? Nederland tegen Georgië zondag 6 juni om 18.00 uur in het FC Twente stadion in Enschede.

Volg al het voetbalnieuws over Nederland tegen Georgië vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie