Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Halve finales KNVB Beker: Vitesse vs. VVV Venlo en Heerenveen vs. Ajax

Halve finales KNVB Beker: Vitesse vs. VVV Venlo en Heerenveen vs. Ajax

Dinsdagavond speelt Vitesse thuis tegen VVV Venlo en woensdag komt SC Heerenveen in actie tegen Ajax Amsterdam. Kortom: de halve finales KNVB Beker 2021! Welke ploegen plaatsen zich voor de eindstrijd van het Nederlandse bekertoernooi? Vitesse en Ajax lijken de grote favorieten, maar een finale SC Heerenveen – VVV Venlo zou ook zomaar kunnen. De TOTO KNVB beker staat altijd garant voor verrassingen. Ook in deze halve eindstrijd? 

Erik ten Hag: “Wedstrijd per wedstrijd kijken wat nodig is”

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft nauwelijks tijd om te trainen of bij te sturen, want binnen twee, drie dagen staat de volgende wedstrijd voor de deur. De oefenmeester is echter zo gefocust op het eerstvolgende duel dat die druk hem nauwelijks parten speelt. “We bekijken wedstrijd per wedstrijd wat we nodig hebben, wie op het middenveld speelt en wie we in de voorste en achterste linie plaatsen.

Halve finales KNVB Beker: “In sterkste opstelling”

Ten Hag: “Het is druk en we willen op alle fronten meedoen, maar daar hou ik tegen SC Heerenveen geen rekening mee. We spelen altijd om te winnen en in de sterkste opstelling.”

Johnny Jansen (trainer SC Heerenveen): “Ajax is misschien wat zoekende”

Afgelopen weekend ontsnapte Ajax aan een nederlaag tegen PSV. Een omstreden strafschop in de blessuretijd zorgde voor een 1-1 eindstand. SC Heerenveen trainer Johnny Jansen put moed uit die wedstrijd, waarin Ajax bij vlagen bedroevend slecht spel liet zien: “Ajax is misschien een beetje zoekende, maar individueel is het nog steeds echt goed. Ze kunnen zo goed voetballen in de kleine ruimtes. Als het balletje eenmaal goed valt, maken ze de 1-0 en de 2-0. Vervolgens worden de ruimtes groot op het veld en dan heeft Ajax het vermogen om het helemaal kapot te spelen.”

Halve finale KNVB Beker: “Compact spelen en durven meevoetballen”

Een finaleplaats in de TOTO KNVB Beker zou voor SC Heerenveen een absoluut hoogtepunt betekenen. Ook voor trainer Jansen, die een tactiek heeft bedacht waarbij een finaleplaats mogelijk zou moeten zijn: “We moeten compact spelen en zorgvuldig met balbezit omgaan. We moeten durven meevoetballen. We moeten onder de druk van Ajax uit zien te komen en goed counteren. En op het moment dat we die counter niet door kunnen zetten moeten we rustig blijven en de bal in de ploeg houden.”

Volg al het nieuws over de TOTO KNVB Beker, Ajax, Vitesse, SC Heerenveen en VVV Venlo via onze voetbalnieuws pagina.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie