Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune

Serie A: Inter Milaan – AC Milan

In de Italiaanse Serie A wordt de stadsderby Inter Milan – AC Milan gespeeld. In het land van de laars zijn ze inmiddels aanbeland in de 21e speelronde. Sporttribune.nl blikt vooruit op dit altijd speciale duel tussen de twee voetbalgrootmachten uit Milaan.

Statistieken Inter Milaan – AC Milan

Het is nog maar een paar weken geleden dat beide topclubs elkaar troffen. Op 18 januari van dit jaar vochten de twee Milanese voetbalploegen elkaar in de finale van de Italiaanse Supercup. Internazionale, met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de wedstrijdselectie, won vrij gemakkelijk.

Al na tien minuten stond het 1-0 voor Inter. DiMarco ronde na knap voorbereidend werk van Barella af. Amper tien minuten later stond het al 2-0 dankzij Dzeko (21e minuut). Dit was ook de ruststand. Na de pauze bleef Inter de bovenliggende partij. AC Milan probeerde met wissels nog iets te forceren wat Internazionale de ruimte gaf om de 3-0 te maken. Martinez bepaalde in de 77e minuut de eindstand op 3-0.

Simone Inzaghi (trainer Inter Milaan): “Goed voorbereiden op derby tegen AC Milan”

Bij Inter is het vertrouwen groot. Hoewel de achterstand op koploper Napoli al is afgelopen naar 13 punten staan ze nog altijd wel knap tweede in de Serie A. Voor trainer Simone Inzaghi is er dan ook geen reden om zenuwachtig te zijn voor deze derby. “We hebben veel zin in de derby tegen AC Milan. We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden op de uitdaging tegen een zeer sterke tegenstander.”

Hard werken

Daarmee wil Inzaghi niet zeggen dat ze de stadsgenoot onderschatten, want ook Inter heeft zo zijn problemen. “We moeten sterker zijn in bepaalde momenten. We zijn ermee bezig. Hoe we bij Inter ook zijn, we moeten geweldige wedstrijden spelen zonder doelpunten toe te geven. We moeten altijd proberen hard te werken en het beter doen dan onze tegenstanders.”

Stefano Pioli (trainer AC Milan): “Een derby willen we altijd winnen”

Bij AC Milan is het allesbehalve gezellig. De club verliest de ene na de andere wedstrijd. En winnen? Daarvan weten ze bijna niet meer hoe het voelt. Maar de wedstrijden tegen Inter staan op zichzelf, weet ook AC Milan coach Stefano Pioli: “Het is een derby en die willen we winnen.”

Bijzonder

Pioli legt nogmaals het belang van de derby uit, zeker nu de club in een mindere periode zit. “Het is een belangrijke wedstrijd tegen een van onze grootste tegenstanders, die de scudetto zou kunnen winnen. Zij hebben ook enkele zwakke punten en daar moeten wij van profiteren. We zullen onze best mogelijke prestaties moeten neerzetten. Elke derby is een bijzondere wedstrijd.”

Wanneer is Inter Milaan – AC Milan

De stadsderby van Milaan tussen Inter en AC wordt op zondag 5 februari gespeeld. Omdat Inter op papier de thuisploeg heet zal het duel plaatsvinden in het Giuseppe Meazza. Dat stadion is hetzelfde als die van AC Milan, maar als zij thuisspelen noemen de Italianen het stadion San Siro. De clash begint om 20:45.

Kan Inter de tweede plek behouden door te winnen? AC Milan is ‘pas’ vijfde en wil snel omhoog klimmen om volgend seizoen weer Champions League te mogen spelen. Volg het Italiaanse voetbal en de andere grote Europese competities vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+