Momenteel jij en 207 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Feyenoord op jacht naar finaleplaats UEFA Conference League

Feyenoord op jacht naar finaleplaats UEFA Conference League

Op donderdag 28 april gaat Feyenoord in de eigen Rotterdamse Kuip op jacht naar een finaleplaats in de UEFA Conference League. Het zou de eerste finale zijn sinds twintig jaar. Het moet dan wel zien af te rekenen met de Franse Lique 1 formatie Olympique Marseille. Sporttribune blikt vooruit op Feyenoord – Olympique Marseille.

Jacht naar finaleplaats UEFA Conference League geopend

Feyenoord heeft de jacht naar finaleplaats UEFA Conference League reeds geopend toen het zich plaatste voor de knock-outfase. Trainer Arne Slot sprak toen al de ambitie uit om zover mogelijk te komen in het toernooi en geloofde in januari al in de kansen van Feyenoord.

Arne Slot: “Conference League zijn geen club uit Habibabi landen”

Inmiddels is de Rotterdamse formatie gevorderd tot de halve finale en is het één van de vier overgebleven kanshebbers om de Conference League te winnen. Het vertrouwen van Slot in een goede afloop is hierdoor alleen maar toegenomen. Slot: “Aan de voorkant deed men alsof Conference League-clubs de nummers 6 uit Habibabi-landen zijn. Die vlieger gaat niet meer op, want met AS Roma, Leicester City, Olympique Marseille en Feyenoord staan er gewoon vier topclubs in de halve eindstrijd. En dat feit geeft onze prestatie nog meer cachet.”

Blessureleed bij Feyenoord in jacht op UEFA Conference League finale

De laatste weken is de lappenmand van Feyenoord behoorlijk volgelopen. Doelman Justin Bijlow zat al even in het sukkelstraatje. Maar daar zijn de afgelopen tijd flink wat namen bijgekomen: Jens Toornstra, Jahanbakhsh, Guus Til en Senesi. Maar over het meespelen van die laatste twee is Slot optimistisch: “Hij gaf zelf aan dat het wel meeviel. Dus ik ga ervanuit dat hij er weer bij is. Maar dat is wel afgaande op het geluid van een speler. Die zelf natuurlijk ook koste wat kost wil spelen in de halve finale van de Conference League. Met betrekking tot Til heb ik de verwachting en de hoop dat hij op tijd aansluit bij de groepstraining. En dat hij donderdag weer inzetbaar zal zijn tegen Olympique.”

Wanneer is Feyenoord Rotterdam – Olympique Marseille

De heenwedstrijd in de halve finale van de UEFA Conference League Feyenoord – Olympique Marseille wordt op donderdag 28 april gespeeld. Het decor is de Rotterdamse Kuip. Het duel begint om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Conference League en het nieuws over Feyenoord in haar jacht naar de finaleplaats in de UEFA Conference League vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie