Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar: Japan – Kroatië

WK Qatar: Japan – Kroatië

In zeer onverwacht affiche in de achtste finales van het WK voetbal in Qatar. Daarin staat voor maandag 5 december de wedstrijd Japan – Kroatië gepland. Waar Duitsland en België verwacht werden, komt er nu dus een totaal andere wedstrijd. Voor wie heeft Sinterklaas een kwartfinale ticket als cadeautje klaarliggen? Sporttribune blikt vooruit op dit achtste finale duel.

Statistieken Japan – Kroatië

De Japanners en Kroaten zijn elkaar in het verleden al meerdere keren tegengekomen op een WK eindronde. De laatste keer was in 2006. Toen eindigde het onderlinge duel in een 0-0 gelijkspel.

Acht jaar eerder was Kroatië op het WK in Frankrijk nog duidelijk te sterk voor het land van de rijzende zon. De 0-1 zege op dat eindtoernooi was dan ook een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op dit moment.

WK Qatar resultaten

We zijn inmiddels zestien jaar verder en Japan is dit jaar één van de verrassingen op dit WK. Kroatië is nog altijd de verliezend finalist van de laatste WK finale, maar die ligt alweer vier jaar achter ons en het is maar zeer de vraag of aan het eind van deze maand Kroatië nog steeds WK finalist van het laatste eindtoernooi is.

Japan begon dit WK in Qatar ijzersterk door Duitsland te verslaan. Het werd 1-2 voor onze Aziatische voetbalvrienden. De nederlaag tegen Costa Rica deerde de voetballers uit het land van het sushi restaurant niet, want Japan rekende in de laatste speelronde ‘gewoon eventjes’ af met Spanje.

De Kroaten wisten in de aanloop naar dit WK onder meer Frankrijk en Denemarken te verslaan in de UEFA Nations League duels van dit jaar. In het laatste oefenpotje voor de groepsfase werd ook Saudi-Arabië nog even vakkundig opzij gezet. Die vorm en het bijbehorende vertrouwen was in de eerste wedstrijd in Qatar echter ver te zoeken. Tegen Marokko werd het 0-0.

Door een 4-1 zege op Canada kreeg het elftal uit Kroatië weer wat moed en zelfvertrouwen. En dat kwam goed uit voor de laatste poulewedstrijd tegen de Belgen. De Rode Duivels hadden namelijk heel weinig vertrouwen en speelden als los zand. De 0-0 betekende uitschakeling voor de Gouden Belgische generatie en plaatsing voor de achtste finales voor de Kroatische ploeg.

Wanneer is Japan – Kroatië

Als Sinterklaas alle kinderen in Nederland blij maakt met schoencadeautjes en surprises gaan Japan en Kroatië het in Qatar tegen elkaar opnemen. Inzet is een plekje bij de laatste acht op dit WK voetbal 2022. De wedstrijd begint op 5 december om 16:00 uur (Nederlandse tijd).

Wie zien we terug in de kwartfinale van het WK Qatar 2022? Volg het vanaf de eerste rang via het online sportnieuws platform Sporttribune.nl en wij houden jouw stoeltje gedurende het hele WK voetbal voor je warm!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie