Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Italiaanse voetbalkraker in Serie A: Juventus – Inter Milan

Italiaanse voetbalkraker in Serie A: Juventus – Inter Milan

In de Italiaanse Serie A wordt dit weekend de kraker Juventus – Inter Milan gespeeld. Twee absolute topploegen uit het internationale voetbal. Juventus heeft het lastig dit seizoen, terwijl Inter aan de hand van onder meer Denzel Dumfires en Stefan de Vrij op volle toeren draait. Sporttribune blikt vooruit op deze voetbalklassieker: Juve – Internationale ook wel de Derby D’Italia genaamd.

Statistieken Juventus – Inter Milan

In de voorgaande vijf ontmoetingen tussen deze twee clubs vielen er maar liefst drie gelijke spelen te noteren. De enige zege van Juventus op Inter in dit rijtje was de 3-2 overwinning van 15 mei 2021. Daarna speelden beide clubs gelijk in de Serie A en eindigde de Super Coppa finale in 1-1. Inter won dat duel in de verlenging met 2-1 dankzij een treffer van Alexis Sanchez.

Inter won vorig seizoen ook twee keer van Juventus. In de Serie A versloeg het de Oude Dame in Turijn met 0-1 en in de bekerfinale werd het 2-4, ook weer na een verlenging. Beide ploegen zijn de afgelopen jaren dus behoorlijk aan elkaar gewaagd. Inter is momenteel de nummer zes in de hoogste Italiaanse klasse, terwijl Juventus zevende staat in de Calcio A.

Top weekend

Naast Juventus – Inter Milan zijn er in de Italiaanse competitie nog meer toppers dit weekend. Zo wordt in Rome de Romeinse derby tussen AS Roma en Lazio Roma gespeeld. Lazio zal na de nederlaag tegen Feyenoord graag de wrange smaak van die verliespartij wegspoelen door de stadsderby te winnen, terwijl AS Roma – met Rick Karsdorp als basisspeler – uiteraard ook voor drie punten wil gaan.

En in Bergamo ontvangt nummer twee Atalanta de koploper in de Italiaanse Serie A: Napoli. Atalanta heeft met Teun Koopmeiners en Hans Hateboer twee Nederlandse steunpilaren in de wedstrijdselectie. De derde sterkhouder is Marten de Roon, maar onze landgenoot is geblesseerd en zal deze topper aan zich voorbij moeten laten gaan. Napoli verkeert in topvorm, zo ontdekte Ajax in de Champions League. De club uit Napels was mede verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Amsterdammers in dat toernooi.

Massimiliano Allegri (trainer Juve): “Punten pakken tegen ploegen als Inter”

Allegri verkeert in zwaar weer in Turijn. De thuiswedstrijd tegen Inter winnen zou ervoor kunnen zorgen dat er weer een beetje zonneschijn komt in Giuseppe Meazza: “We denken alleen aan het spelen van de eerstvolgende wedstrijd, aan het einde van het seizoen zullen we een oordeel vellen. Natuurlijk zouden we graag hoger op de ranglijst staan en doen we op dit moment niet mee voor de titel. Maar als wij ons focussen op het winnen van de eerstvolgende wedstrijd en we pakken tegen ploegen als Inter punten, dan stijgen we vanzelf op de ranglijst.”

Simone Inzaghi (trainer Internazionale): “We moeten een resultaat boeken tegen Juventus”

Inter heeft de zaakjes aardig goed voor elkaar, maar trainer Simone Inzaghi wel altijd meer. Nadat Inter zich plaatste voor de volgende ronde van de Champions League gaat de focus dus weer vol op de competitie: “We moeten deze wedstrijd met moed tegemoet treden. We weten dat we resultaten moeten boeken in de wedstrijden die nog voor het WK en de winterstop gespeeld gaan worden. De Champions League is pas in februari weer belangrijk. Nu is de focus volledig op de wedstrijd tegen Juventus. De moeten we winnen.”

Wanneer is Juventus – Inter Milan

De Serie A topper Juventus – Internazionale Milaan wordt op zondag 6 november gespeeld in het Allianz Stadium van Turijn. De wedstrijd begint om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Doveri. Mis niks van de Derby D’ Italia tussen Juventus en Inter Milan door dagelijks langs te komen op de virtuele stadionstoeltjes van Sporttribune.nl en volg het Italiaanse voetbal vanaf de eerste rij!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie