Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Kampioenswedstrijd Feyenoord – Go Ahead Eagles

Kampioenswedstrijd Feyenoord – Go Ahead Eagles

Op zondag 14 mei is de kampioenswedstrijd Feyenoord als ze thuis aantreden tegen Go Ahead Eagles. Bij winst op de club uit Deventer is de titel binnen, ongeacht de uitslag bij concurrent PSV. Een gelijkspel is alleen voldoende als PSV ook niet wint. Sporttribune blikt vooruit op het kampioensduel van Feyenoord Rotterdam.

Kampioenswedstrijd Feyenoord

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar dit weekend moet het dan ook echt gaan gebeuren: Feyenoord wordt kampioen van Nederland. Het elftal van trainer Arne Slot greep in november de koppositie door van stadsgenoot Excelsior te winnen in een weekend waarin zowel Ajax als PSV punten verspeelden.

Na de laatste wedstrijd voor het WK in Qatar is de koppositie nooit meer in gevaar gekomen. Alle toppers werden gewonnen of gelijkgespeeld waardoor het gat steeds gehandhaafd bleef. De zege op Ajax en het verlies van de Amsterdammers tegen PSV sloeg het beslissende gat, waardoor er zondag eindelijk weer feest gevierd kan worden op de Coolsingel. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 2016 – 2017.

Arne Slot (Feyenoord: “Enorm veel zin in kampioenswedstrijd”

Feyenoord-trainer Arne Slot kan aanstaande zondag met zijn team kampioen worden en kijkt dan ook uit naar de wedstrijd in De Kuip tegen Go Ahead Eagles. “Natuurlijk heb ik daar heel veel zin in. Ik kijk daar enorm naar uit. Maar het wordt pas echt leuk als we het dan ook afmaken”, zegt de trainer van de Rotterdamse ploeg.

“We hebben er alle vertrouwen in”

Mocht Feyenoord zondag de schaal veroveren, dan wordt de Rotterdamse ploeg voor de zestiende keer kampioen. De Trots van Zuid werd voor het laatst in seizoen 2016-2017 kampioen. “We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. We hebben al heel lang niet verloren in de Eredivisie en spelen ook nog eens in ons eigen stadion”, zo vertelt trainer Slot vol vertrouwen.

Orkun Kökcü: “We kunnen het afmaken zondag”

Ook Feyenoorder Orkun Kökcü  bereidt zich voor op de cruciale wedstrijd tegen Go Ahead dat de Rotterdammers de titel kan opleveren. “We zijn heel blij omdat we nu op matchpoint staan. We kunnen het afmaken zondag en dat is stiekem ook wel mooi dat we het thuis kunnen afmaken”, aldus de aanvoerder van de Rotterdamse ploeg.

René Hake (Go Ahead Eagles): “Lef tonen tegen Feyenoord”

Alleen Go Ahead Eagles kan het kampioensfeest in Rotterdam nog uitstellen. Dan moet de club uit Deventer wel komende zondag drie punten pakken in De Kuip. En daar wil Go Ahead Eagles trainer René Hake ook vol voor gaan. Meewerken als figurant aan het kampioensfeest staat dan ook niet in de planning. Hake: “Het wordt een zware wedstrijd voor ons. Maar we moeten het lef hebben om Feyenoord onder druk te zetten. Wij geven niks cadeau. Ze zullen hoe dan ook een zware kluif aan ons hebben.”

Wanneer is de kampioenswedstrijd Feyenoord?

De kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles zal op zondag 14 mei worden gespeeld. Het duel begint om 16:45 uur en zal plaatsvinden in de Rotterdamse Kuip. Daar zal een uitverkocht stadion getuige zijn van het verloop van dit Eredivisieduel uit speelronde 32.

Wordt dit de dag waarop Rotterdam weer feest gaat vieren? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal van Nederland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie