Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

KNVB bekertoernooi: profclubs stromen in

KNVB bekertoernooi: profclubs stromen in

In het KNVB bekertoernooi seizoen 2021 – 2022 zijn we inmiddels gevorderd tot de laatste 64. Dat betekent dat de profclubs uit de Eredivisie ook instromen, met uitzondering van de ploegen die Europees voetbal spelen. Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse doen dus nog niet mee aan deze ronde. Alle andere clubs komen wel in actie. Sporttribune.nl zet de wedstrijden in de 32e finale op een rijtje.

Topduels in KNVB bekertoernooi

Er zijn enkele wedstrijden in deze fase die al best het volgen waard zijn. Zo speelt RKC Waalwijk een thuiswedstrijd tegen ‘buurman’ Willem II uit Tilburg en ontmoeten twee ploegen uit het oosten van land elkaar in het MAC3PARK stadion: PEC Zwolle- De Graafschap. Andere opvallende wedstrijden zijn: NAC Breda – VVV Venlo, Almere City – Go Ahead Eagles, GVVV – Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard – Top Oss en FC Volendam – FC Emmen.

FC Utrecht is de ‘hoogst’ geplaatste club in deze speelronde van het KNVB bekertoernooi. De Domstedelingen spelen een uitwedstrijd tegen de amateurs van SteDoCo. Ook Heracles Almelo speelt uit bij een amateurvereniging. De Heraclieten treffen ASWH. FC Twente reist af naar Oss ’20, terwijl SC Heerenveen de bus pakt naar AFC uit Amsterdam.

Tot slot FC Groningen. De trots van het Noorden blijft in de eigen Euroborg waar het in deze 32e finale van het KNVB bekertoernooi tegen Helmond Sport zal spelen.

Favorieten in 32e finale van het KNVB bekertoernooi

Het moge duidelijk zijn dat de profclubs in de duels tegen de amateurs telkens de favoriet zijn, maar bij de wedstrijden tussen twee profploegen liggen de verhoudingen vaak anders.

Bij NAC Breda – VVV Venlo (dinsdag 26 oktober 21:00 uur) is NAC Breda als thuisploeg favoriet, maar VVV speelde vorig seizoen nog in de Eredivisie en is dus een geduchte tegenstrever. Bij Almere City – Go Ahead Eagles is de ploeg uit Deventer favoriet. Ze spelen tot nu toe als promovendus zeer verdienstelijk in de Eredivisie, terwijl Almere City onder trainer Gert-Jan Verbeek juist een moeizame start kent van dit nog prille seizoen.

De echte topper is natuurlijk – RKC Waalwijk – Willem II. De Brabantse regio derby staat voor donderdag 28 oktober op het programma en begint om 21:00 uur. Beide ploegen maken op voorhand evenveel kans: RKC als thuisploeg en Willem II als dé ploeg in vorm (ze staan bovenin het linkerrijtje van de Eredivisie).

Volg de KNVB beker via Sporttribune

Wil je niets missen van het Nederlandse voetbal, de Eredivisie en het KNVB bekertoernooi? Reserveer dan je online stoeltje op de Sporttribune.nl door regelmatig deze website te bezoeken voor het laatste voetbalnieuws, voorbeschouwingen en nieuwsberichten over andere sporten!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie