Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2022: Kroatië – Brazilië

WK voetbal 2022: Kroatië – Brazilië

In de eerste kwartfinale van het WK voetbal 2022 staan Kroatië en Brazilië tegenover elkaar. De winnaar van dit duel mag zich opmaken voor de halve eindstrijd tegen Nederland of Argentinië. Wie wint dit WK duel en blijft ook na de kwartfinales kans maken op de wereldtitel? Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken Kroatië – Brazilië

Het lot verbond eerder deze eeuw beide landen al op twee WK’s aan elkaar. Eerst in 2006. Dat duel werd met 1-0 gewonnen door Brazilië dankzij een goal vlak voor rust van Kaka (44e minuut). En ook in 2014 zaten de Kroaten en Brazilianen bij elkaar in de poule. Toen was er weer winst voor Brazilië. Ditmaal werd het 3-1.

Sinds die tweede WK ontmoeting was er nog een moment waarop de voetballers uit beide landen elkaar troffen en dat was in 2018. Het vriendschappelijk oefenduel eindigde toen in 2-0, weer in het voordeel van de Brazilianen.

Tite: “Veel mensen zien ons als favoriet”

Brazilië wordt dit WK 2022 al vanaf het begin als favoriet voor de titel bestempeld. Ook de Braziliaanse bondscoach Tite weet dat zijn ploeg favoriet is tegen Kroatië, maar de oefenmeester waakt voor onderschatting van de Kroaten. “Ja, we weten dat veel mensen ons als favoriet zien. Brazilië heeft een heel sterke voetbaltraditie. Maar Kroatië stond in 2018 wel in de finale van het WK. We moeten vrijdag wel zeer alert zijn als wij tegen Kroatië spelen”, vertelt de bondscoach van Brazilië.

“We dromen ervan om de WK winnaar te zijn”

De Goddelijke Kanaries laten dit WK een goede indruk achter. Ook de bondscoach is tevreden: “Als je onze situatie vergelijkt met vier jaar geleden, dan klopt het plaatje misschien nu wel meer. We dromen ervan om de winnaar te zijn. We hebben goede hoop, maar tegelijkertijd weten we dat er op dit toernooi vele andere goede teams zijn”, aldus bondscoach Tite na de 4-1 gewonnen achtste finale tegen Zuid Korea.

Zlatko Dalić: “Wij zijn niet de grote underdog”

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalić weet hoe sterk Brazilië kan zijn, maar ziet ook mogelijkheden voor zijn team om door te stoten naar de halve finales. “Die kans is zeker geen vijftig procent, maar we zijn ook niet de grote underdog. Er heerst bij die ploeg een geweldige sfeer. Ze hebben daarnaast fantastische spelers. En Neymar is inmiddels ook weer hersteld van een blessure. Het wordt zeker zwaar voor ons”, zegt de bondscoach van de Kroaten.

“Brazilië is het sterkste team op dit WK”

Volgens bondscoach Dalić is het niet nodig om met knikkende knieën de wedstrijd tegen Brazilië te gaan spelen. “Realistisch gezien is Brazilië het sterkste team op dit WK. De kwantiteit, kwaliteit en de marktwaarde van de spelers is beangstigend. Maar we hebben niets te vrezen. We moeten met veel vertrouwen de wedstrijd ingaan en met plezier gaan voetballen.”

Wanneer is Kroatië – Brazilië

De WK voetbal kwartfinale Kroatië – Brazilië wordt op vrijdag 9 december om 16:00 uur gespeeld in het Education City stadion gelegen in Al Ray yan. Voor wie wordt de kwartfinale het eindstation en wie mag ook na vrijdag nog hopen op de wereldtitel? Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie