Momenteel jij en 91 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Lazio Roma – Feyenoord

Europa League: Lazio Roma – Feyenoord

Feyenoord opent donderdagavond haar Europese seizoen met een lastige uitwedstrijd tegen het Italiaanse SS Lazio Roma. De Rotterdammers verloren vorig seizoen van stadsgenoot AS Roma in de finale van de Conference League en zullen graag revanche willen nemen tegen Lazio. Gaat Feyenoord dat lukken? Sporttribune blikt vooruit op Lazio Roma – Feyenoord Rotterdam.

Statistieken Lazio Roma – Feyenoord

In het jaar 2000 speelden beide clubs voor het laatst tegen elkaar. Toen in het kader van de UEFA Champions League. In Rotterdam werd het toen 0-0, maar omdat Feyenoord in Rome met 1-2 had gewonnen gingen de Rotterdammers door naar de volgende ronde.

Afgelopen weekeinde wist Lazio in de Serie A niet tot winst te komen. Napoli was met 1-2 te sterk voor de Romeinen. Feyenoord had het in de Nederlandse Eredvisie ook lastig. In Deventer werd Go Ahead Eagles met 3-4 verslagen.

Arne Slot blij met loting

Terwijl AZ in de Conference League enkele verre reizen moet maken, was de loting in dat opzicht Feyenoord gunstig gezind. “Ik ben blij dat we niet ver hoeven te reizen. Als dan de loting is geweest, dan is één van de dingen die bij mij naar boven komt het feit dat we niet ver hoeven te reizen. Het zijn gelukkig alle drie tegenstanders waarbij je niet uren hoeft te reizen, ze zijn redelijk dichtbij.”


“Opnieuw naar Rome toe”

Feyenoord speelde vorig seizoen de finale van Conference League tegen AS Roma. Met Lazio treffen de Rotterdammers opnieuw een ploeg uit de Italiaanse hoofdstad. “We moeten een nieuw boek gaan schrijven, nu we opnieuw naar Rome toegaan. Dat is voor Feyenoord historisch gezien nog wel een bijzondere plek, dus dat schiet ook nog door je hoofd heen. Het verleden en het heden komt bij elkaar in Rome”, zo besluit trainer Slot.

Wanneer is Lazio Roma – Feyenoord

De Europa League wedstrijd Lazio Roma – Feyenoord Rotterdam wordt op donderdag 8 september gespeeld en begint om 21:00 uur in Stadio Olimpico te Rome.

Volg al het voetbalnieuws over de UEFA Europa League, Lazio Roma en Feyenoord Rotterdam vanaf de eerste rij via je eigen digitale stoeltje op Sporttribune.nl en mis niks van de Trots van Zuid.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie