Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Champions League: Liverpool – Real Madrid

UEFA Champions League: Liverpool – Real Madrid

In de UEFA Champions League staat dinsdag de topper Liverpool – Real Madrid op het programma. Beide ploegen zijn sterk en hebben een goed seizoen tot nu toe. Wie wint er dit keer? Sporttribune.nl blikt vooruit op de achtste finale kraker Liverpool FC – Real Madrid!

Statistieken Liverpool – Real Madrid

Dit duel is een replay van de Champions League finale van vorig seizoen. De laatste keer dat deze beide topelftallen elkaar troffen, was namelijk in die eindstrijd. Real Madrid trok daarin aan het langste eind.

In de eerste helft zag de Spaanse kampioen nog een doelpunt van Benzema afgekeurd worden na ingrijpen van de VAR. Die constateerde buitenspel voorafgaand aan de treffer. In de tweede helft kon ook de VAR niet voorkomen dat Real op voorsprong kwam toen Vinicius Junior in de 59e minuut doel trof. Dit bleek later ook de winnende treffer in de finale die in Parijs werd gehouden.

Jurgen Klopp (Liverpool): “Prestaties Real Madrid in Europa zijn ongeëvenaard”

“Ik weet dat we in een paar recente finale tegen Real Madrid hebben gespeeld, maar het komt niet zo vaak voor dat onze twee clubs elkaar ontmoeten in de achtste finale. Het is een echte Champions League wedstrijd. We kijken er dus naar uit. De prestaties die Real in Europa neer heeft gezet in de afgelopen jaren zijn ongeëvenaard.  Dat weten we.”

Anfield Stadium

Dat schrikt Klopp echter niet af, want de Duitse coach van The Reds gaat het duel vol vertrouwen in: “Maar we weten dat wij dinsdagavond Anfield hebben en iedereen weet wat dit betekent. Het worden twee schitterende wedstrijden. Er is niet veel fantasie voor nodig om te bedenken hoe de sfeer bij beide wedstrijden zal zijn.”

Carlo Ancelotti (Real Madrid): “Het worden zonder twijfel spectaculaire wedstrijden”

“Het zijn twee zeer sterke ploegen die beide de Champions League kunnen winnen. We weten waartoe beide clubs in staat zijn. Liverpool zal hetzelfde over ons zeggen. Ik heb nul uur aan dinsdag besteed omdat we Liverpool al heel goed kennen.”

“Vermakelijke wedstrijd”

Ancelotti denkt daarom nu ook al te weten wat voor een duel het dinsdagavond op Anfield gaat worden. “Het wordt een hele vermakelijke wedstrijd en een hele zware. Er zal een geweldige sfeer zijn op Anfield en ook in het Bernabéu. Het worden zonder twijfel twee spectaculaire wedstrijden.”

Wanneer is Liverpool – Real Madrid

De UEFA Champions League wedstrijd Liverpool – Real Madrid in de achtste finales van dit Europese voetbaltoernooi wordt op dinsdag 21 februari gespeeld op Anfield. Aan de gelijknamige Anfield Road zal de aftrap om 21:00 uur worden verricht.

Volg al het internationale, Europese voetbal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de actie in de Champions League als Liverpool en Real Madrid gaan strijden om een ticket voor de volgende ronde!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie