Momenteel jij en 105 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Londense clash tussen Tottenham Hotspur en Chelsea

Londense clash tussen Tottenham Hotspur en Chelsea

Komende donderdag sluiten Tottenham Hotspur en Chelsea speelronde 22 in de Premier League af. De Spurs ontvangen dan hun stadsgenoten uit Londen in het eigen Tottenham Hotspur Stadium. 

Londense derby

De wedstrijd is op papier eentje tussen twee subtoppers. Beide ploegen hebben 33 punten en staan daarmee zesde (Tottenham) en zevende (Chelsea). De Spurs hebben echter nog een wedstrijd tegoed (20 om 21 wedstrijden). De inzet van deze wedstrijd is om de aansluiting bij de ploegen boven hen niet te verliezen, te weten West Ham United en Leicester City. Bovendien voelen de beide Londense clubs ook de hete adem in hun nek van de achtervolgers op de ranglijst: Everton (ook 33 punten), Aston Villa (32 punten) en Arsenal (31 punten).

Favoriet

Tottenham en Chelsea ontlopen elkaar dit seizoen niet veel. Eerder dit seizoen speelden zij bij Chelsea al gelijk in de competitie (0-0). Ook speelden zij in de achtste finale van de League Cup gelijk (1-1), waarna de wedstrijd pas na penalty’s door Tottenham werd gewonnen.

Hoewel de Spurs het thuisvoordeel hebben, is dat dit seizoen geen garantie op winst. Van de tien thuiswedstrijden won de ploeg van trainer José Mourinho er slechts vier en speelde het driemaal gelijk. Daar tegenover staat dat Chelsea, de club van Hakim Ziyech, het echter ook niet al te best doet in haar uitwedstrijden. De ploeg van de nieuwe coach Thomas Tuchel, die de ontslagen Frank Lampard is opgevolgd, wist in tien wedstrijden viermaal te winnen. Vier keer werd er verloren en tweemaal speelde de ploeg gelijk.

De thuisploeg zal in de wedstrijd tegen Chelsea iets willen rechtzetten. De laatste twee wedstrijden gingen namelijk verloren (1-0 tegen Brighton; 3-1 tegen Liverpool). Chelsea won de vorige wedstrijd met 2-0 van Burnley en dat betekende de eerste overwinning onder de nieuwe coach Thomas Tuchel. Toch geven die statistieken een wat vertekend beeld: van de laatste vijf wedstrijden wonnen zowel Chelsea als Tottenham tweemaal, speelden zij éénmaal gelijk en werd er twee keer verloren.

Bookmakers

De bookmakers geven, ondanks bovenstaande statistieken, Chelsea meer kans om er donderdag met de winst vandoor te gaan. De odds voor een winst van Chelsea staan op x2,10, terwijl bij winst van hun Londense rivaal Tottenham Hotspur x3,30 wordt uitbetaald. Datzelfde bedrag ligt er klaar als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie