Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Pikante stadsderby Premier League: Manchester City – Manchester United

Pikante stadsderby Premier League: Manchester City – Manchester United

In de Engelse Premier League staat zondag 2 oktober de stadsderby Manchester City – Manchester United op het programma. Dit zijn altijd pikante en beladen duels. Dit keer is het Nederlandse tintje extra groot. Bij City is Nathan Aké basisspeler en bij Manchester United maakt de Nederlandse coach Erik ten Hag bijna wekelijks gebruikt van de diensten van Tyrell Malacia. Sporttribune blikt vooruit op de Manchester derby tussen City en United.

Statistieken Manchester City – Manchester United

De vorige drie stadsderby’s leverde twee zege voor City op en een overwinning voor United. De laatste keer ging de winst naar Manchester City dat met maar liefst 4-1 veel te sterk was voor de stadsgenoot. Grote man in de vijftigste Manchester derby sinds de oprichting van de Premier League toen was – hoe kan het ook anders – de Belg Kevin De Bruyne.

Al na vijf minuten trof de Belgische vedette doel: 1-0. Een kleine twintig minuten later was het alweer 1-1 dankzij Sancho. Maar niet voor lang, want in de 28e minuut schoot De Bruyne alweer raak: 2-1. En net toen iedereen zijn telraam erbij had gepakt stokte de score even.

Na de thee werd de draad echter weer opgepakt toen De Bruyne zijn ploeggenoot Mahrez op maat bediende waarna Mahrez voor de 3-1 kon zorgen. Diezelfde Mahrez was ook verantwoordelijk voor de laatste goal in deze derby. In de 91e minuut bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Eerste derby voor Erik ten Hag

Manchester United trainer Erik ten Hag gaat op voor eerste stadsderby. De van Ajax overgekomen Ten Hag kreeg deze week een aantal tegenslagen te verwerken doordat er veel blessures optraden binnen zijn selectie. “Nee ik maak me geen zorgen, omdat de spelers die wel fit zijn ook heel goed zijn. De wisselspelers komen met veel energie in het elftal en willen zich bewijzen. Het is nooit leuk als spelers geblesseerd raken, maar het zorgt ook weer voor kansen voor anderen. Dat geeft het hele team weer (nieuwe) energie.”

Wanneer is Manchester City – Manchester United

De Manchester stadsderby tussen de twee Engelse topploegen wordt op zondag 2 oktober gespeeld. De aftrap in het Etihad Stadium zal om 15:00 uur plaatsvinden.

Volg alles rondom de Engelse Premier League en de Nederlanders die daar actief zijn vanaf de eerste rang via het online Sporttribune! Heb jij al een stoeltje gereserveerd?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie