Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europese Supercup: Manchester City – Sevilla

Europese Supercup: Manchester City – Sevilla

De eindstrijd om de Europese Supercup wordt op woensdag 16 augustus gespeeld. Het jaarlijks terugkerende evenement tussen de UEFA Champions League winnaar en de UEFA Europa League winnaar zal dit keer worden gespeeld in Griekenland. Sporttribune blikt vooruit op de kraker Manchester City – Sevilla.

Statistieken Manchester City – Sevilla

De onderlinge resultaten tussen beide clubs zeggen alles: Manchester City speelde vier keer tegen Sevilla in de UEFA Champions League en won alle vier de keren. In 2015 pakte City thuis een 2-1 zege op de Spanjaarden en wist het in Sevilla zelfs met 1-3 te winnen.

Vorig jaar kwamen beide teams elkaar opnieuw tegen in de UEFA Champions League. City won toen met 0-4 bij Sevilla en pakte thuis een 3-1 overwinning. Het grote verschil met toen: Kevin de Bruyne zal woensdag vanwege een dijbeenblessure niet meedoen en dat scheelt een slok op een borrel.

Josep Guardiola: “Sevilla komt snel naar voren met hun vleugelspelers”

Manchester City-trainer Josep Guardiola komt aanstaande woensdag met de UFA Supercup finale tegen Sevilla een oud-bekende tegen. De succestrainer van The Cityzens kent zijn collega bij Sevilla goed. “Ik ken Mendilibar van mijn tijd bij Barcelona. Hij draaide de zaken bij Sevilla in een mum van tijd om. Als je een team van Mendilibar ziet spelen, herken je meteen zijn invloed. Ze komen snel naar voren, maken gebruik van hun vleugelspelers, zetten veel voorzetten in en komen goed in de zestien”, zegt de trainer van Manchester City.

“Ik ben blij om tegenover Sevilla te staan”

De trainer van The Cityzens heeft veel respect voor Sevilla FC. “Ik heb mijn petje af voor wat deze club heeft gedaan in de UEFA Europa League. Het is ongelooflijk. Ze weten hoe ze moeten presteren in Europese competities en het wordt een goede Super Cup-finale. Ik ben blij om tegenover Sevilla te staan en Mendilibar na zo’n lange tijd weer te zien”, aldus de trainer van de Nederlandse verdediger Nathan Aké en wereldster Erling Haaland.

José Luis Mendilibar: “Het wordt nog ingewikkeld tegen Manchester City”

Ook collega en trainer van Sevilla FC José Luis Mendilibar heeft bewondering voor de tegenstander in de Europese supercup finale. “Het wordt nog ingewikkeld tegen Manchester City. Guardiola heeft laten zien hoe hij is gegroeid. Hij heeft zich jaar na jaar bewezen en heeft nu dat doel bereikt om met Manchester City de Champions League te winnen”, bewondert trainer Mendilibar de Engelse club.

“Het is ook voor Manchester City een finale”

Volgends de coach van de Spaanse club is de wedstrijd tegen Manchester City nog zo niet gewonnen. “Het is heel moeilijk om ze te stoppen, want Guardiola heeft duizenden geweldige manieren van spelen en hij is een geweldige coach. Het is ook voor hen een finale en het zal moeilijk worden voor ons”, besluit Mendilibar de vooruitblik op deze editie van de Europese Supercup.

Wanneer is Manchester City – Sevilla FC

De wedstrijd om de UEFA Supercup 2023 zal op woensdag 16 augustus plaatsvinden. Het decor voor deze prestigestrijd is het Georgios Karaiskakis Stadium. Dit stadion biedt plaats aan ruim 33.000 toeschouwers. Die zijn vanaf 21:00 uur getuigen van dit duel.

Gaat Nathan Aké met City opnieuw een (hoofd)prijs pakken? De Nederlander ontbrak in de voorbereiding duels nog omdat hij niet wedstrijdfit was, maar tegen Burnley speelde hij gewoon mee en tegen Sevilla zal hij naar verwachting ook in de basis staan. Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie