Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Manchester United – Betis Sevilla

Europa League: Manchester United – Betis Sevilla

In de UEFA Europa League speelt Manchester United met coach Erik ten Hag aan het roer donderdagavond thuis tegen Betis Sevilla. Kunnen de Engelsen op Old Trafford de basis leggen voor de kwartfinales? Of gaat Betis Sevilla verrassen in Manchester? Sporttribune blikt vooruit op Manchester United – Betis Sevilla.

Statistieken Manchester United – Betis Sevilla

Dit wordt pas de tweede keer dat beide clubs tegen elkaar spelen. De eerste onderlinge ontmoeting vond vorig jaar plaats. Toen werd er een vriendschappelijk duel gespeeld tussen United en Betis.

Op 10 december keken ruim 11.000 toeschouwers in het Estadio Benito Villamarin te Sevilla naar de oefenpot tegen Manchester United. De thuisfans werden niet teleurgesteld, want Real Betis wist met 1-0 te winnen van de Engelse voetbalgrootmacht. Matchwinner werd Nabil Fekir. De Fransman, momenteel herstellende van een knieblessure, scoorde in de 49e minuut de enige goal in dat duel.

Erik ten Hag: “Betis is een team dat wil spelen”

In de achtste finale van de Europa League neemt Manchester United het op tegen Real Betis uit Sevilla. United-trainer Erik ten Hag blikt vooruit. “Betis is een team dat wil spelen, ze zijn een vaardig team en we moeten op ons best zijn. We hebben dit seizoen ook tegen Real Sociedad gespeeld en dus weten we dat alleen als je op je best speelt, je een kans hebt om te overleven en de volgende ronde te halen”, zegt de ex-trainer van Ajax.

“We gaan weer verder”

Afgelopen weekend werd Manchester United na lange tijd verslagen. In de Premier League was Liverpool vele malen sterker dan The Red Devils. In het Anfield Road Stadion werd het 7-0 voor Liverpool. “Dit is een zware dreun. Het is goed dat we zo op de feiten zijn gedrukt. Uiteindelijk gaan we weer verder”, recht trainer Ten Hag zijn rug voor de volgende tegenstander op Old Trafford.

Manuel Pellegrini: “Hopen op goede wedstrijd bij Manchester United”

De wedstrijd tegen Manchester United is de eerste wedstrijd voor Real Betis in de knock-outfase. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini werd eerste in de groepsfase van de Europa League en gaat met vertrouwen naar Old Trafford. “Nu nemen we het op tegen Manchester United en ik hoop dat we ook daar een heel goede wedstrijd kunnen spelen”, zegt de trainer van Spaanse ploeg.

“We denken alleen maar aan Manchester United”

De trainer van Real Betis kijkt nog niet verder vooruit dan naar de wedstrijd tegen Manchester United. “Het zou arrogant zijn om te denken dat we ons wel even gaan kwalificeren. Wat belangrijk is, is om de competitieve geest te behouden, om doelpunten te maken en om clean sheets te halen. Nu denken we aan Manchester United en dan pas aan het duel tegen onze directe rivaal in Villarreal. We denken alleen aan het heden, niet aan de toekomst”, besluit de trainer van de Spaanse ploeg.

Wanneer is Manchester United – Betis Sevilla

De UEFA Europa League achtste finale Manchester United – Real Betis wordt gespeeld op donderdag 9 maart om 21:00 uur op Old Trafford te Manchester. Volg het vanaf de eerste tribunerij via het online sportnieuwsplatform Sporttribune.nl en mis niks van de actie in de Europa League!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie