Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Premier League: Ten Hag start met Manchester United met thuiswedstrijd tegen Brighton

Premier League: Ten Hag start met Manchester United met thuiswedstrijd tegen Brighton

Manchester United begint het nieuwe Engelse Premier League seizoen met een thuiswedstrijd tegen Brighton. Het is tevens het debuut van de Nederlandse trainer Erik ten Hag op het hoogste niveau in de Engelse voetbalcompetitie. Sporttribune.nl blikt vooruit op Manchester United – Brighton.

Statistieken Manchester United – Brighton

Vorig seizoen tot Erik ten Hag nog bij Ajax trainer was wist Manchester United thuis met 2-0 te winnen van Brighton. In de uitwedstrijd ging het echter helemaal mis. Brighton overklaste United door met 4-0 te zegevieren.

Dit was overigens wel in slot van het Premier League seizoen 2021 – 2022, maar die speelronde deed er nog wel toe. United moest kwalificatie voor de Europa League afdwingen en was op dat moment nog hevig in gevecht met West Ham United. Omdat West Ham gelijkspeelde en beide elftallen hun laatste competitieduel verloren mag United – met Ten Hag – dit seizoen dus ‘gewoon’ in de Europa League uitkomen.

Erik ten Hag: ” Brighton is een goed team, dat aanvallend willen voetballen”

Voor Erik ten Hag is het heel spannend om aan dit seizoen te beginnen bij een nieuwe club. “We hebben hard gewerkt om een basis te verkrijgen. We hebben vertrouwen in die basis en kijken uit naar zondag. Brighton is een goed team, dat aanvallend willen voetballen. Ik ken Joel Veltman natuurlijk nog van Ajax, dus dat wordt ook een leuk weerzien.”

Ten Hag: “Over Ronaldo is genoeg gezegd, daar praat ik niet meer over. Hij traint goed en hard, maar dat doet het hele team”

De vragen over Cristiano Ronaldo ontweek Ten Hag zoveel mogelijk, want volgens hem is United veel meer dan Ronaldo en hij irriteert zich aan het feit dat de media alleen over hem praat. “We kijken alleen naar de eerste wedstrijd tegen Brighton en als wij moeten elk duel winnen, dus ik kijk enorm uit naar zondag en hoop daar de eerste punten te pakken met de spelers die dan op het veld staan. Over Ronaldo is genoeg gezegd, daar praat ik niet meer over. Hij traint goed en hard, maar dat doet het hele team.”

Wanneer is Manchester United – Brighton & Hove Albion

De Premier League wedstrijd Manchester United – Brighton & Hove Albion wordt op zondag 7 augustus gespeeld op Old Trafford. Het duel begint om 15:00 uur. Volg al het voetbalnieuws over de Engelse Premier League, Manchester United en Erik ten Hag vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie