Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune

Mbappé verbreekt record Messi als jongste speler met 25 Champions League-goals

Mbappé verbreekt het record van Messi terwijl PSG-ster de jongste speler wordt die 25 Champions League-goals haalt. De Franse aanvaller opende de score tegen de Blaugrana in de laatste 16 tweede etappe in Parc des Princes.

Record Messi verbroken

Kylian Mbappé is de jongste speler in de geschiedenis van de Champions League geworden die 25 doelpunten in de competitie heeft bereikt. Mbappé heeft met dit resultaat het record van Lionel Messi verbroken.

Mbappé opende woensdag de score voor PSG tegen Messi en FC Barcelona en scoorde vanaf de penaltystip in de 30e minuut bij de tegenstander. De sterspeler wist precies 7 minuten later zelf ook nog tot scoren te komen, wat uiteindelijk tot de eindstand van 1-1 gelijkspel leidde.

Met de exacte leeftijd van 22 jaar en 80 dagen brak Mbappé het record van Lionel Messi, dat eerder was neergezet op de jongere leeftijd van Messi, namelijk op 22 jaar en 286 dagen.

Mbappé blijft maar scoren tegen Barça

Mbappé gaf PSG een enorme voorsprong bij het ingaan van de tweede etappe door in de heenwedstrijd van Paris Saint Germain tegen FC Barcelona een enorm knappe hattrick te scoren in Camp Nou. De einduitslag in de heenwedstrijd werd uiteindelijk een 4-1 overwinning voor de Ligue 1 ploeg.

Met zijn doelpunt woensdag in eigen huis vestigde Mbappé opnieuw een record in een wedstrijd die eindigde in een 1-1-gelijkspel, waarbij PSG doorging naar de laatste acht door een totale overwinning van 5-2.

De spits heeft vier doelpunten tegen Barça in de Champions League van dit jaar en wordt de eerste speler die zoveel doelpunten scoort tegen FC Barcelona in één seizoen van de competitie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+