Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nacompetitie: Willem II – VVV Venlo

Nacompetitie: Willem II – VVV Venlo

In de strijd om promotie – degradatie wordt er zaterdagavond in Tilburg afgetrapt tussen Willem II en VVV Venlo. Beide clubs plaatsen zich voor de nacompetitie door bij de beste acht in de Keuken kampioen Divisie te eindigen. De winnaar gaat door naar de volgende ronde en houdt kans op promotie naar de Eredivisie. Sporttribune.nl blikt vooruit op Willem II – VVV Venlo.

Statistieken Willem II – VVV Venlo

Thuisploeg Willem II uit Tilburg plaatste zich als nummer vier voor de nacompetitie. De Tricolore behaalde 68 uit punten uit de 38 reguliere speelronden. VVV Venlo is de nummer zeven uit de competitiestand. De Limburgers wisten in 38 duels 58 punten te halen.

Eerder deze week werd er in Venlo gevoetbald. Willem II nam in Stadion De Koel een 0-2 voorsprong en leek zichzelf een prima uitgangspositie voor de thuiswedstrijd te gaan verschaffen. VVV knokte zich echter terug tot 2-2 en wist zelfs nog de winnende goal te maken. Eindstand: 3-2.

Reinier Robbemond: “We zullen nu vol gas moeten gaan”

Willem II verloor de heenwedstrijd met 3-2 van VVV in Venlo nadat het met 2-0 had voorgestaan in Stadion De Koel. Er is dus nog wat werk te doen voor de Tilburgse ploeg waar Reinier Robbemond de trainer is.“We zijn teleurgesteld over de heenwedstrijd. VVV was de betere ploeg. We zullen nu vol gas moeten gaan om de volgende ronde te halen. Van iedereen die kan spelen, wordt zaterdag veel verwacht”, zegt de trainer van Willem II.

“Het maakt me geen bal uit”

De komende weken krijgt Willem II de kans te promoveren naar de Eredivisie en trainer Robbemond wil die kans niet laten lopen. “Dat is toch het allermooiste? We gaan ervoor en doen het zoals altijd op onze manier. En welke tegenstander we nu of later in de play-offs krijgen. Ik heb net tegen de jongens gezegd, en dat meen ik ook honderd procent: het maakt me geen bal uit”, aldus trainer Robbemond.

Rick Kruys: “We leiden, maar zijn pas halverwege”

VVV-Venlo slaagde erin in eigen huis te winnen van Willem II. De 2-3 voorsprong die de ploeg van VVV-trainer Rick Kruys boekte, moet zaterdag in het Koning Willem II Stadion gaan leiden naar de volgende ronde. Trainer Kruys rekent zich nog niet rijk. “We leiden nu in dit tweeluik, maar we zijn pas halverwege. Dus eigenlijk is het rust. We gaan ervoor en hebben niks te verliezen”, zegt de trainer van VVV.

“Vorm van dag belangrijker dan kwaliteit”

Volgens de trainer hebben beide teams nog kans om door te stoten. “Het gaat ook om de vorm van de dag. Er is een periode geweest dat wij het beter deden dan Willem II. De afgelopen weken waren zij beter. Ik denk ook dat zij iets meer kwaliteit hebben dan wij. In de play-offs gaat het echter niet alleen om kwaliteit. Maar ook om wie er graag wil en wat de vorm van de dag is. Op die dingen moeten wij ons concentreren”, zo besluit de trainer.

Wanneer is Willem II – VVV Venlo

De promotie – degradatie wedstrijd Willem II – VVV Venlo wordt op zaterdag 27 mei gespeeld in het Koning Willem II stadion in Tilburg. Gaan de Brabanders of de Limburgers door naar de volgende ronde in deze nacompetitie van het voetbalseizoen 2022 – 2023?

Volg het voetbal in de Keuken kampioen Divisie en de Eredivisie vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuws kanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen kunt lezen over topvoetbal in binnen- en buitenland. Willem II – VVV Venlo begint om 16:30 uur.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie