Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nations League finale 2021: Spanje – Frankrijk

Nations League finale 2021: Spanje – Frankrijk

Zondag 10 oktober wordt in San Siro (Milaan) de tweede Nations League finale ooit gespeeld. In 2019 verloor Nederland de allereerste editie met 1-0 van Portugal. Zondag staan Spanje en Frankrijk tegenover elkaar. Wie pakt de titel en grijpt direct een ticket voor deelname aan het WK in Qatar? Sporttribune blikt vooruit op de UEFA Nations League finale Spanje – Frankrijk. 

Statistieken Spanje – Frankrijk

Spanje is in de meest recente ontmoetingen bijna altijd de betere ploeg geweest. In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen wonnen de Spanjaarden vier keer. De enige keer dat het verloor betrof het een vriendschappelijk potje (1-0 van de Fransen).

Als het om de huidige vorm gaat, heeft Spanje ook de beste papieren. In de laatste vijf wedstrijden won Spanje drie keer en verloor het tweemaal, waaronder de halve finale op het EK tegen Italië. De andere verliespartij was het WK kwalificatieduel tegen Zweden. De Scandinaviërs wonnen begin september met 2-1 van de Spaanse ploeg.

Frankrijk won slechts twee van de afgelopen vijf interlands die het speelde. Afgelopen donderdag versloeg het België in de halve finale met 2-3 en begin september wist het Finland te verschalken: 2-0. De drie interlands daaraan voorafgaand eindigde in teleurstellingen. De WK kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne en Bosnië & Herzegovina werden beide bij een 1-1 stand afgefloten. Deze duels vonden plaats vlak nadat de Fransen op het EK verrassend onderuit gingen tegen Zwitserland (na strafschoppen).

Favoriet bij Spanje – Frankrijk

Toch is Frankrijk favoriet, volgens de voetbalexperts. Zij baseren zich op de halve finales. Spanje wist daarin Italië (het gastland van de Final Four) te verslaan met 1-2, maar de 2-3 overwinning van Frankrijk op de Belgen was een stuk indrukwekkender. Althans zo redeneren de experts.

België kwam met 0-2 voor en leek zich op te mogen gaan maken voor de eindstrijd tegen Spanje. Maar in de tweede helft kwam Les Bleus pas echt op stoom. Karim Benzema maakte in de 62e minuut 1-2. Nog geen tijd minuten later verzilverde Kylian Mbappé een strafschop: 2-2.

Het leek af te stevenen op een verlenging, maar dat was buiten AC Milaan verdediger Theo Hernandez gerekend. Hij wist de winnende treffer te maken in de 90e minuut. Deze comeback zorgt ervoor dat niet Spanje, maar Frankrijk favoriet is voor het pakken van Nations League 2021 titel.

Bondscoach Luis Enrique (Spanje): “Spanje gaat zondag deze titel pakken”

“Uiteraard ben ik heel blij dat we Italië – de Europees kampioen notabene – hebben verslagen en in de finale van UEFA Nations League staan. Het maakt mij niet uit dat we nu tegen Frankrijk spelen. Het is nu niet zo dat we daar makkelijker van winnen dan van de Belgen, ook Frankrijk is heel sterk. Daarom konden ze nog in extremis winnen van de Belgen. Het is aan ons om de tegenstander in problemen te brengen en zondag de Nations League 2021 titel te pakken.”

Bondscoach Didier Deschamps (Frankrijk): “Mijn ploeg staat er altijd”

“We hebben altijd een plekje bij de beste landen ter wereld. Mijn ploeg staat er altijd. Ondanks tegenslagen hebben we onze trots en karakter behouden. Daardoor staan we nu de finale van de Nations League. Dat is een geweldige prestatie die we dolgraag nog mooier maken door in de finale ook Spanje te verslaan.”

Wanneer is Spanje – Frankrijk

De UEFA Nations League finale 2021 wordt op zondag 10 oktober gespeeld in het San Siro stadion van Milaan. De wedstrijd begint om 20:45 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de Nations League, Spanje en Frankrijk vanaf de eerste rij via nieuwsportaal Sporttribune.nl: met wekelijks meerdere voorbeschouwingen en verslagen van nationale en internationale voetbalwedstrijden!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie