Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Oranjeleeuwinnen in kwartfinales WK voetbal 2023: Nederland – Spanje

Oranjeleeuwinnen in kwartfinales WK voetbal 2023: Nederland – Spanje
Poll

Haalt Oranje de laatste vier op dit WK?

75%
25%

Onze Oranjeleeuwinnen zitten bij de laatste acht op het WK voetbal 2023. De dames onder leiding van bondscoach Andries Jonker spelen in de nacht van donderdag of vrijdag de kwartfinale tegen Spanje. Blijft de WK droom van Oranje in leven of maken de Spaanse vrouwen een einde aan dit Australische avontuur? Sporttribune blikt vooruit op Nederland – Spanje.

Statistieken Nederland – Spanje

De meest recente resultaten tegen de Spaanse dames zijn niet gunstig voor Oranje. Nederland verloor de laatste drie onderlinge ontmoetingen. Voor een zege van de Leeuwinnen moeten we al terug naar 2008. Toen versloegen de Oranje dames hun Spaanse collega’s tweemaal met 2-0 tijdens de EK kwalificatiereeks in dat jaar.

De laatste onderlinge ontmoeting dateert van 9 april 2021. Spanje won toen de vriendschappelijke interland met 1-0. De Spaanse Guijarro maakte toen de enige treffer.

Andries Jonker: “Spanje staat qua rangorde boven ons”

Spanje speelt volgens de Nederlandse bondscoach Andries Jonker ongeveer hetzelfde type voetbal als Nederland. “Maar Spanje staat qua rangorde wel boven ons. Het Spaanse niveau van voetbal is gemiddeld genomen hoger dan in Nederland, maar het type voetbal is natuurlijk van de school zoals wij het graag zien. Het is een land van mensen die iets moois doen, het zijn liefhebbers in alles wat ze doen. Het zijn mensen die kunnen en willen voetballen, dat is hun handelsmerk.”

“Soms moet je een beetje blind zijn”

Spanje speelt volgens Jonker mooi voetbal, maar dat betekent volgens Jonker niet dat Nederland kansloos is en uitgeschakeld gaat worden op dit WK. “Daar heb ik nog geen moment over nagedacht, je moet in topsport ook een klein beetje blind zijn. Het gaat om winnen en alles wat daarvoor in de weg komt te staan, moet weg. Dat is in mijn ervaring de enige manier om het doel te bereiken.”

Jorge Vilda (bondscoach Spanje): “Wij gaan jullie verslaan”

Ook bij de Spaanse dames is het vertrouwen in eigen kunnen groot. De bondscoach is zelfs zeker van zijn zaak: Spanje gaat naar de halve finale. Jorge Vilda: “Ik wist dat onze vrouwen hun rug zouden rechten na de nederlaag tegen Japan. We lieten zien waartoe we allemaal in staat zijn door met grote cijfers van Zwitserland te winnen. Nu moeten we nog twee landen verslaan om in de finale te komen. Voorheen hadden we teveel respect voor andere elftallen. Nu zullen we dat niet meer hebben. Als we tegen Nederland spelen, zullen we enorm zelfverzekerd zijn, ze in de ogen aankijken en zeggen: Wij gaan jullie verslaan.”

Wanneer is Nederland – Spanje

Het WK voetbal 2023 voor vrouwen duel Nederland – Spanje wordt op vrijdag 11 augustus gespeeld. De wedstrijd begint om 03:00 uur (Nederlandse tijd). De winnaar van deze kwartfinale plaatst zich voor de halve finale en maakt dus nog steeds kans om wereldkampioen voetbal te worden.

Volg de ontknoping van het WK vrouwen vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en lees in elke voorbeschouwing wat de coaches zelf verwachten van de komende wedstrijd. Haalt Oranje de laatste vier? Doe de poll!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie