Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlands elftal opent EK voorbereiding met oefenduel tegen Schotland

Nederlands elftal opent EK voorbereiding met oefenduel tegen Schotland

Het Nederlands elftal speelt aanstaande woensdag tegen Schotland. De wedstrijd tegen de Schotten is een eerste test voor de mannen van bondscoach Frank de Boer richting het EK. Op zondag 6 juni speelt Oranje nog tegen GeorgiĆ« om zich vervolgens op te maken voor de eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap, 13 juni tegen OekraĆÆne.Ā 

Laatste details voor EK elftal

Voor De Boer is het zaak om de laatste details voor het Nederlands elftal dat op het EK zal moeten presteren in elkaar te zetten. Volgens De Boer heeft hij de namen voor negen plekken al in zijn hoofd. De laatste twee zullen dus dankzij de oefenduels tegen Schotland en GeorgiĆ« bepaald moeten worden. De Boer: “Ik heb negen namen voor de eerste wedstrijd tegen OekraĆÆne in mijn hoofd, maar of dat in 4-3-3 of 5-3-2 wordt moeten we zien. OekraĆÆne speelt ook in die twee systemen. Hopelijk kunnen we na Schotland met een volledige selectie doorbouwen richting dat duel.”

Frank de Boer: “Nederlands elftal twee keer anders”

Maar ook tegen Schotland moet het Nederlands elftal er direct staan, zo is de intentie van De Boer. “Ik wil in elk geval met 1 omzetting van de ene in de andere speelwijze kunnen schakelen. In de twee oefenduels met Schotland en GeorgiĆ« zullen we Ć©Ć©n keer 4-3-3 beginnen en 1 keer 5-3-2ā€, zo verklapt de bondscoach op de persconferentie.

“Nemen ook de oefenduels serieus”

Uiteraard is iedereen bij Oranje en de KNVB al maandenlang bezig met het aanstaande EK, maar nu het eerste oefenduel op het programma staat, wordt het echt serieus. “Nu onze groep bijna compleet is, eis ik van mijn spelers ook meer”, vertelt De Boer. “Het niveau zal dus flink omhoog moeten gaan komende week. Ook al in de oefenduels. Er staat dan nog niks op het spel, dat klopt, maar we zullen de wedstrijden wel serieus moeten nemen willen we de scherpte krijgen die nodig is. Het EK staat voor de deur en veel voorbereidingstijd hebben we dus niet. We nemen de wedstrijden tegen Schotland en GeorgiĆ« dan ook uiterst serieus.ā€

Geen Cillessen en AkƩ op trainingskamp in Portugal

Helemaal compleet is de selectie overigens niet. Doelman Jasper Cillessen ging niet mee op trainingskamp naar Portugal en ontbreekt woensdag ook tegen Schotland. Cillessen zit in verplichte thuisquarantaine vanwege een positieve COVID-test. Ook Nathan AkƩ ontbreekt. De speler van Manchester City sluit later aan, omdat hij afgelopen zaterdag nog met zijn ploeg in de Champions League finale stond.

Sfeer rondom Nederlands elftal

Afgelopen dagen was er wat commotie rondom de optredens van De Boer die op de persconferenties een aantal malen in de fout ging. Zelf noemt hij het een slechte beurt van zichzelf, maar duidelijk is dat de sfeer momenteel niet optimaal is. En dat terwijl het juist De Boer is die aangaf dat een goede sfeer allesbepalend is. “Ik ben er heilig van overtuigd dat je een fantastische sfeer moet creĆ«ren. We hoeven maar naar de toernooien van 1990 en ’96 te kijken om te zien dat er niks van komt als de sfeer bij Oranje slecht is”, aldus De Boer enkele weken geleden.

Oefenduel Nederland – Schotland

De wedstrijd Nederland – Schotland wordt gespeeld op woensdag 2 juni in de Portugese stad Porto. Het duel begint om 20:45 uur. Na de wedstrijd vliegt Oranje terug naar ons land, om zondag in de Grolsch Veste te Enschede de uitzwaaiwedstrijd tegen GeorgiĆ« te spelen. Als het Nederlands elftal met twee overwinningen op zak aan de groepsfase kan beginnen, dan is de helft van het werk al gedaan. “Het is voor mij ook het eerste eindtoernooi als coach. Elke positieve impuls helpt om straks optimaal te presteren”, besluit de bondscoach zijn bespiegelingen richting de wedstrijden van komende week.

Volg al het nieuws rondom het EK voetbal vanaf de eerste rij via de online berichtgeving op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie