Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

EURO2024: Oostenrijk – Zweden

EURO2024: Oostenrijk – Zweden

In de EURO2024 kwalificatiereeks spelen Oostenrijk en Zweden dinsdag hun laatste pouleduel voor de zomervakantie. De Oostenrijkers wisten afgelopen week een knap 1-1 gelijkspel te behalen tegen België, terwijl Zweden in een oefenwedstrijd tegen Nieuw-Zeeland vertrouwen tankte door met 4-1 te winnen. Sporttribune blikt vooruit op Oostenrijk – Zweden.

Statistieken Oostenrijk – Zweden

Beide landen zijn ingedeeld in Groep F. Daarin zitten ook België, Azerbeidzjan en Estland. Slechts twee landen plaatsen zich voor het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar in Duitsland. Oostenrijk en Zweden zouden dus gezamenlijk verantwoordelijk kunnen zijn voor uitschakeling van de Belgische nationale voetbalploeg.

Momenteel is dat nog niet aan de orde. Want Oostenrijk is weliswaar koploper in Poule F, maar België is ‘gewoon’ tweede met vier punten uit twee wedstrijden. Zweden is momenteel het kind van de rekening. Zij staan derde met drie punten uit twee kwalificatieduels en missen bij deze stand deelname aan EURO2024.

Oostenrijk toont kracht tegen Belgen

Na de 1-1 tegen België is het vertrouwen bij de Oostenrijkse voetbalploeg flink gestegen. De huidige koppositie in de poule wordt gekoesterd en bij winst op Zweden zijn ze er bij het Alpenland van overtuigd dat het Oostenrijkse voetbalelftal volgend jaar present is als EURO 2024 van start gaat. Bondscoach Ralf Rangnick: “De eindronde in Duitsland is het grote doel. Wij willen daar bij zijn. Nu spelen we tegen ons directe concurrent Zweden. Daartegen moeten we oogsten, als we in de top twee willen eindigen. We hebben drie punten nodig en dus moeten we ook nog Zweden kloppen dinsdagavond.”

Zweden hoopt wel op briljante wedstrijd AZ-speler Jesper Kalsson

Zweden staat op dit moment derde en moet dus nog over België of Oostenrijk heen wippen om naar het EK in Duitsland te mogen. Winnen van directe concurrent Oostenrijk zou daarbij natuurlijk enorm helpen. Afgelopen week wonnen de Zweedse voetballers mede dankzij een prachtige goal van AZ spelers Jesper Kalsson met 4-1 van Nieuw Zeeland. De bondscoach van Zweden rekent tegen Oostenrijk weer op de magische voeten van Karlsson.

“Sabitzer en Karlsson kunnen het verschil maken”

Bondscoach Janne Andersson: “We moeten georganiseerd blijven voetballen als we de bal veroveren. En dan kunnen we met onze spelers het verschil maken. Mannen als Marcel Sabitzer (Manchester United) en Jesper Karlsson (AZ) zijn dan op hun best.”

Sabitzer twijfelgeval

Na de wedstrijd tegen de Kiwi’s was Sabitzer een twijfelgeval voor hun duel tegen Oostenrijk. Andersson maakt aan die twijfel alvast een einde. “Ik denk dat hij zal spelen. Maar als hij niet mee kan doen dan zal dat de manier waarop ze spelen niet veranderen. We zijn ons bewust van de verschillende opties die ze hebben en houden rekening met een agressief, direct spelend Oostenrijk dat – zelfs tegen toplanden – altijd met volle kracht vooruit wil voetballen”, zo analyseert de Zweedse coach de komende tegenstander nog maar eens.

Wanneer is Oostenrijk – Zweden

Het EK kwalificatie duel Oostenrijk – Zweden in Poule F van de EURO 2024 qualifiers wordt op dinsdag 20 juni gespeeld in het Ernst Happel Stadion in Oostenrijk.

Volg de verrichtingen van de landenteams die in actie komen op deze laatste interland speeldag voor de zomerstop vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het Nederlandse voetbalnieuws kanaal met elke dag eigen nieuws en reacties vanuit de voetbalwereld zelf!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie