Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Oranje Leeuwinnen veel sterker dan Belgische vrouwen: 1-6

Oranje Leeuwinnen veel sterker dan Belgische vrouwen: 1-6

Donderdag waren de Oranje Leeuwinnen veel sterker dan hun Belgische collega’s. In een oefenduel werd het maar liefst 1-6 voor het Nederlandse vrouwen elftal. Bondscoach Sarina Wiegman was na afloop logischerwijs zeer tevreden met de uitslag van deze vriendschappelijke wedstrijd tegen onze zuiderburen: “Het is allereerst voor het team leuk, maar ik vind het ook vooral erg belangrijk dat de goals door verschillende speelsters gemaakt worden. Daarmee toon je aan dat je niet afhankelijk bent van één speler”, zei de bondscoach na de wedstrijd op een digitale persconferentie.

In een leeg Koning Boudewijnstadion opende spits Vivianne Miedema voor de rust de score: 0-1. Na de thee bleek dat de Oranje Leeuwinnen veel sterker waren en scoorden Jill Roord, Stefanie van der Gragt, Lieke Martens, Daniëlle van de Donk en Renate Jansen doelpunten om dat niveauverschil kracht bij te zetten.

Oranje Leeuwinnen veel sterker dan Belgen: “Geweldig voetbal”

“In de rust zeiden we tegen elkaar dat het fantastisch was dat we zo veel kansen creëerden. Maar dan moet je jezelf wel belonen”, vervolgde Wiegman haar betoog. “Gelukkig weerhielden de gemiste kansen ons niet van het geweldige voetbal dat we speelden. We bleven fantastisch combineren en gelukkig leidde dat in de tweede helft wel tot meer doelpunten.”

Duitsland

Volgende week woensdag vervolgen de Oranje Leeuwinnen hun oefencampagne met een vriendschappelijk duel tegen Duitsland. Dat duel wordt gespeeld in de Stadion De Koel, de thuisbasis van VVV Venlo. Nederland – Duitsland (v) begint om 18:30 uur.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie