Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Play-offs Champions League: SL Benfica – PSV Eindhoven

Play-offs Champions League: SL Benfica – PSV Eindhoven

Woensdagavond begint PSV aan het belangrijke tweeluik tegen Benfica. In Portugal hoopt PSV het fundament te leggen voor een Champions League groepsfase ticket. Als de Eindhovenaren over twee wedstrijden de betere zijn, dan is deelname aan de poulefase een feit. Verliest PSV woensdag? Dan zal het dit seizoen uitkomen in de Europa League. Sporttribune blikt vooruit op SL Benfica – PSV Eindhoven.

Statistieken SL Benfica – PSV Eindhoven

In het verleden speelden beide ploegen vaker tegen elkaar. Maar de laatste ontmoeting dateert alweer uit 2012. PSV won toen met 3-1. Ook in 2011 speelden beide teams tegen elkaar in de Europa League. Toen werd het 2-2 in Eindhoven en ging PSV koppie onder in Benfica waar de Portugese ploeg met 4-1 won en de Eindhovense formatie uitschakelde.

Benfica heeft een succesvolle oefencampagne achter de rug en wist ook de derde voorronde van de Champions League goed te doorstaan. Zo werd er van Spartak Moskou (waar oud-PSV’er Jorrit Hendriks speelt) gewonnen.

PSV verkeert in bloedvorm. Galatasaray en FC Midtjylland werden probleemloos aan de kant gezet en ook Ajax moest eraan geloven in de Johan Cruijff Schaal. De Amsterdammers kregen met 4-0 flink om de oren. Ook de Eredivisie start van PSV was goed. Uit bij Heracles werd het 0-2 voor Eindhovenaren.

PSV-trainer Roger Schmidt over Benfica – PSV

PSV trainer Roger Schmidt liet afgelopen weekend al merken dat Benfica – PSV zijn schaduw vooruitwerpt in Eindhoven. Vijf basisspelers kregen rust. Schmidt verwacht dan ook een hevige strijd met de Portugese formatie. “Benfica is gewend om de groepsfase van de Champions League te spelen. Vorig jaar waren ze er niet bij. Maar daarvoor wel, zelfs tien jaar op rij.”

Loodzware opgave voor PSV

“Het is een club met veel ervaring en goede spelers met veel individuele kwaliteit. Benfica wordt een loodzware opgave voor ons. We beseffen allemaal dat het een flinke uitdaging wordt om in de groepsfase van de Champions League te komen. Maar het vertrouwen zit goed en ook de spirit in de groep is prima. We gaan dit tweeluik dus met veel hoge verwachtingen voor onszelf tegemoet.”

Vaders en blessures

PSV kan komende woensdag geen beroep doen op verdediger Nick Viergever. Hij verwacht binnenkort vader te worden en blijft daardoor bewust achter in Eindhoven. Olivier Boscagli keert juist terug nadat hij onlangs vader werd. Ook Marco van Ginkel en Philipp Max keren terug in de wedstrijdselectie van PSV. Van Ginkel liet het duel tegen Heracles vanwege het kunstgrasveld links liggen, terwijl Max met lichte fysieke klachten kampte.

Wanneer is SL Benfica – PSV Eindhoven?

De heenwedstrijd in de play-offs van de UEFA Champions League tussen Benfica en PSV Eindhoven wordt op woensdag 18 augustus gespeeld in Estadio da Luz gelegen in de Portugese stad Lissabon. Welke ploeg legt hier de basis voor deelname aan de Champions League groepsfase en welk elftal moet in de return flink aan de bak om dat doel nog te halen?

Volg het vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl! Haalt PSV de groepsfase van de UEFA Champions League? Check onze beat the odds voorbeschouwing om de verwachtingen van de bookmakers te bekijken.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie